Uit de oude doos: Faithless bijna uit elkaar

Partyscene Redactie | 11 april 2008
headlines

Partyscene heeft sinds 2000 een enorm archief opgebouwd met allerhande nieuwtjes, roddels en interviews. Elke week duiken wij in ons archief en kijken wij naar een opmerkelijk nieuwsbericht van een aantal jaren geleden. Vandaag, vrijdag 11 april, vonden we het volgende van 25 april 2001 over Faithless:

“Maxi Jazz, de rapper van Faithless, heeft zich onlangs negatief uitgelaten over het intensieve tourschema dat de band volgde naar aanleiding van het vorige album 'Sunday 8PM'. Omdat de band drie jaar lang zo ongeveer elk festival in de wereld aandeed, liepen de spanningen tussen de bandleden flink op. Toch was het niet zo dat de Faithless-leden het onderling niet meer goed kunnen vinden. Volgens Maxi Jazz sloeg vooral de verveling toe.
Faithless
Maxi Jazz: “Ik kon geen tourbus meer zien. Je wordt doodmoe en afgestompt van het constant reizen en optreden. We hebben mazzel gehad dat we er een jaartje tussenuit zijn geweest.”

Faithless heeft het jaartje vrijaf benut voor het maken van nieuwe opnames. Het nieuwe album, 'Outrospective', staat op het punt van uitkomen. De eerste single zal vanaf 2 juni 2001 in de winkels liggen. Daarnaast komt Faithless weer naar Nederland, 11 mei zullen ze in de Melkweg optreden. Volgende week is dit nummer, ‘We come 1’, als Tune In te beluisteren op deze site. In de nieuwe BG Magazine is het complete Faithless interview te lezen.”

Vrijdag 28 maart 2008 was Maxi Jazz in Panama voor zijn eerste dj-set in Nederland. De verwachtingen waren hooggespannen, maar Maxi kon zichzelf niet echt waarmaken. Zowel zijn platenkeuze als mixkwaliteiten lieten ernstig te wensen over. Boze tongen beweren zelfs dat hij één uur eerder uit de booth is gehaald omdat hij de complete zaal leeg draaide. Zelfs de Faithless krakers konden zijn set niet meer redden. Misschien beter als hij het bij MC-en houdt? Hieronder een filmpje, hij staat er inderdaad wat onwennig bij.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws