Uitgaanspubliek gezocht!

Partyscene Redactie | 9 april 2008
headlines

Ga jij regelmatig uit of ben je wel eens in aanraking gekomen hardhandige portiers? Dan zoekt het Hof van Joosten jou!

In het Hof van Joosten (VARA) staat elke week een rechtzaak centraal, waarvan de uitspraak al is geweest. Het publiek krijgt de kans om zich nogmaals over de rechtszaak te buigen en te kijken of zij hetzelfde zouden oordelen als de rechter. De belangrijke vraag hier is: hoe zou je zelf reageren in zo'n situatie? Door te luisteren naar pleidooien van advocaten, te stemmen op gegeven stellingen en tenslotte te beslissen over de schuld of onschuld van de verdachte wordt een rechtszaak gereconstrueerd. Aan het einde van iedere aflevering gaat het om: wat zou jouw vonnis zijn en komt dat overeen met de uitspraak van de echte rechter? Het programma wordt vanaf 16 maart wekelijks uitgezonden op Nederland 2 om 21.10. De presentatie is in handen van Astrid Joosten.

security

Binnenkort nemen wij een aflevering op waar een rechtzaak rondom uitgaansgeweld centraal staat. De zaak behandelt een geschil rondom een portier. Een portier verwijdert een lastige klant uit een club. Het komt tot een woordenwisseling en de portier duwt de klant van de trap, die daarbij zijn trommelvlies scheurt. De klant eist een schadevergoeding. Kan dat? Het Hof van Joosten zou graag in contact komen met mensen die ofwel vaak uitgaan ofwel weleens in aanraking zijn gekomen met hardhandige portiers of vervelend publiek (of zelf of indirect).

Het uitgaanspubliek neemt plaats in het publiek, stemt met behulp van de stemkastjes mee over stellingen met betrekking tot de rechtszaak en discussieert mee. De opnames vinden plaats op 22 april, 's middags in het Werkteater in Amsterdam. Reiskosten worden overigens vergoed. Voor het beeld: afleveringen uit het vorige seizoen zijn terug te kijken via: http://hofvanjoosten.vara.nl

Mocht je het leuk vinden om een show bij te wonen, en je mening te geven over de situatie, dan kun je jezelf aanmelden bij de Vara.

Contact:

Malini Faasen op 035-6711382 of via e-mail op: Malini.Faasen@vara.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws