Girls on top!

Partyscene Redactie | 2 april 2008
headlines

Want in het door mannen gedomineerde technowereldje zijn het op zaterdag 5 april nu eens de dames die de dienst uit maken in de DJ-booth van het Haarlemse Patronaat. Technovision presenteert deze keer namelijk een wel heel bijzondere editie van Womenwaves waarop de crème de la crème van de Nederlandse techno in huis is gehaald.
Womenwaves
Als er één vrouw is die veel heeft betekend voor de Nederlandse techno dan is dat zonder twijfel Saskia Slegers ofwel Miss Djax. Met haar in 1989 opgerichte label Djax-up-beats zette ze Nederland definitief op kaart binnen de dancewereld. Grootheden als Mike Dearborn, Robert Armani en DJ Rush brachten legendarische tracks uit op het label. Maar ook de Nederhop pioniers van Osdorp Posse gaf ze de ruimte op het label. Haar DJ-sets staan bol van de stevige oldschool techno met een hoog ‘fuck you’ gehalte en vette acidlijnen, daar kan menig mannelijke collega nog een puntje aan zuigen! 

De dames Estroe en Steffi doen het iets rustiger aan maar weten als geen ander de dansvloer te regeren. De Amsterdamse Estroe (ofwel Esther Roozendaal) behoort tegenwoordig tot het handjevol vrouwelijke dj’s dat het tot de top heeft geschopt. Ze draaide de afgelopen jaren op alle grote festivals, waaronder Dance Valley, Lowlands en het Movement Festival in Detroit. Daar stond ze zij aan zij naast DJ’s als Sven Väth, Derrick May en Carl Cox. DJ Steffie voert de scepter over het Amsterdamse electrolabel Klakson. In 2007 verhuisde ze naar Berlijn, inmiddels het Mekka van de techno. Inmiddels heeft ze daar een residentie in de roemruchte Panoramabar. Als we je zeggen dat dit een van de favoriete hang-outs van bijvoorbeeld Ricardo Villalobos is dan weet je wel hoe laat het is.

Naast het eerdergenoemde geweld maken de van origine Hongaarse dames Ms.Syche en Szilvia Harsz de line-up compleet. Ms. Syche (a.k.a. Dansor) is een van de medeorganisatoren van Womenwaves. In 2002 was ze er al bij met onder andere Isis, Lady Aida en Sandrien. Samen met Szilvia Harsz, een oude klasgenoot, vormt ze tevens de basis van Budapest Delight de noemer waaronder ze intieme avonden organiseren in ondermeer het Amsterdamse DJ-cafe Vaaghuyzen. Nu staan deze twee dames in het Patronaat om het beste van hun creaties van techhouse, breakbeat, electro en minimal ten gehore te kunnen brengen.

En ook op 18 april kan je los op techno, dan treedt namelijk niemand minder dan Adam Beyer aan met zijn Drumcode label. En 9 mei wordt het 10jarig bestaan van Technovision gevierd met een bezoek van o.a. dj Hell, Abe Duque en de roemruchte Schijfrijders.

Meer info vind je op www.patronaat.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws