YourParty: 3 jaar Sugar Factory

Partyscene Redactie | 28 maart 2008
headlines

Het officiële gedeelte van de verjaardag is morgen, zaterdag 29 maart. Een avond met heel veel live muziek o.a. van doorbrekende talenten Lavalu en fijne dansvloervullers The Clipsters. De nachtprogrammering staat in het teken van de lancering van het eigen platenlabel van Electronation. Echoism viert hun geboorte samen met de verjaardag van Sugar, omdat Electronation al vanaf dag één succesvolle avonden organiseert in de Sugar Factory.

We vroegen artistiek directeur, Jacek Rajewski enkele vragen naar aanleiding van drie jaar Sugar Factory in Amsterdam.

Tekst: Frank Böhm
Foto door Adrian
Jacek, waarom heb je de Sugar Factory opgericht?

Ik was altijd al bezig om nieuwe manieren van uitgaan te ontwikkelen, en Amsterdam meer internationaal op de kaart te zetten. Toen de ruimte tegenover de Melkweg vrij kwam werden er verschillende concepten voorgesteld aan de eigenaar, en het idee van een nachttheater sprak hem het meest aan. En zo geschiedde!

Wat vindt je van het huidige Nederlandse uitgaansklimaat?

Erg goed! Er is heel veel nieuw talent in Nederland en er komt erg veel frisse muziek uit die wereldwijd goed aanslaat. Het publiek hier is erg kritisch waardoor je gedwongen wordt kwaliteit en diversiteit neer te zetten. De migranten jongerencultuur en gay cultuur breken daarnaast ook door in de mainstream.

En wat vindt je van het huidige Amsterdamse uitgaansleven?

We hebben niet genoeg plekken in onze hoofdstad om nieuwe locaties neer te zetten helaas. De regels zijn erg streng en in het centrum is geen plek meer om iets ter grootte van de Sugar te ontwikkelen. Aan de andere kant biedt Amsterdam een mooie diversiteit aan evenementen en avonden, en in mijn optiek groeit dit nog steeds. Het publiek is erg vriendelijk en divers, wat het interessant maakt voor de horeca. Dus er zijn goede en minder mooie kanten aan het utigaansleven. Maar alle horeca kan meer interesse van sponsors gebruiken.
Foto door Anouk
Wat was jouw hoogtepunt in drie jaar Sugar Factory?

Wat een lastige vraag! Er waren zoveel hoogtepunten. Iedere keer als je mensen echt ziet genieten van een optreden is een hoogtepunt. Of dat nou een heleboel mensen tegelijk zijn in een volle zaal of drie mensen die totaal uit hun dak gaan voor een avant-gardistisch punk bandje.

Wat was het dieptepunt?


Hoe gaan jullie het rookverbod in juli aanpakken?

We gaan een kunstzinnige rookkamer creëren. Op deze manier krijgt de Sugar Factory dus meer ruimte voor kunst (denk aan fotografie, maar ook schilderkunst of fashion) en is er een ruimte voor rokers. Maar in de grote zaal wordt vanaf juli dus niet meer gerookt.

Welke artiest zou je graag ooit nog eens in de Sugar zien en horen?

Grace Jones!

Tenslotte: hoe onderscheidt de Sugar zich volgens jou van andere uitgaansgelegenheden in Amsterdam?

Een theatrale sfeer, mooie ruime zaal, nachttheater, vriendelijk creatief personeel, aardige portiers en deurbeleid, een divers programma, van bigbands, theater, cabaret tot electronische muziek!

Meer informatie vind je op www.sugarfactory.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws