Dance Valley op heel nieuw terrein

Partyscene Redactie | 26 maart 2008
headlines

Op 12 juli zijn in Velsen-Zuid 54.000 gasten toegestaan tegenover de 44.000 in 2007, vertelt Brian Bout van UDC in het Haarlems Dagblad. UDC organiseert Dance Valley dit jaar voor de veertiende keer. “Het aantal van 54.000 is het absolute maximum. Dat geeft de beste sfeer op Dance Valley”, vindt Bout.

De indeling van het Dance Valley-terrein in recreatiegebied Spaarnwoude verandert daarnaast grondig deze zomer. “We maken het spannend. Het moet een echte ontdekkingstocht worden waarbij op onverwachte plaatsen tenten en podia opduiken.” Groot verschil ten opzichte van vorig jaar is het grote veld bij de hoofdingang. Bij vorige edities stond daar 75 procent van het festival, dit jaar maar 25 procent. Een groot deel van de weilanden aan de Oostbroekerweg wordt nu parkeerterrein.

Spaarnwoude

En Dance Valley krijgt er een vallei bij. Die ligt direct links van de hoofdingang. Bout: “Recreatieschap Spaarnwoude laat her en der bosjes weghalen zodat we op verrassende plekken artiesten kunnen laten optreden. Bezoekers moeten het idee krijgen dat ze kunnen dwalen. We gaan ook de heuvels meer gebruiken. De opzet is meer spannend.” Ook wordt meer de nadruk gelegd op acts en theater.

De line up is vernieuwend volgens Bout. “Het is een beetje terug naar de underground. Er komen grote namen, maar we gaan ook pionieren. Het hippiegevoel is terug. Voor mijn gevoel klopt het dit jaar weer. Dat was voorgaande jaren minder het geval. We gaan geen dingen meer doen als een camping of een feest van twee dagen. Het concept staat nu vast. Het blijft een feest van één dag.”

Daarnaast overweegt UDC om jaarlijks zes concerten in Spaarnwoude te organiseren. Als het concert van Gerard Joling op 6 september een succes wordt, wil UDC meer openluchtconcerten organiseren op het festivalterrein in recreatiegebied Spaarnwoude. Het bedrijf uit Purmerend denkt aan drie à vier concerten per jaar met grote nationale en internationale artiesten voor maximaal 18.000 bezoekers. “Mocht het allemaal goed uitpakken, dan willen we maximaal zes concerten per jaar organiseren”, vertelt Brian Bout.

“We denken er al zo'n zeven jaar over om de concertenmarkt aan te boren. We willen uitbreiden. Het Dance Valley-terrein is daarvoor uitermate geschikt. Het is een prachtige plek voor openluchtconcerten, vlakbij Amsterdam.” UDC kan bijvoorbeeld na Dance Valley een podium twee, drie weken laten staan voor een ander concert.

www.dancevalley.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws