Derrick Carter en Mr. White in 11

Partyscene Redactie | 21 maart 2008
headlines

Wie vorig jaar Pasen in 11 vierde kan zich de legendarische avond met Larry Heard vast nog wel herinneren. Die lijn wordt dit jaar vastgehouden, want op de laatste Eerste Paasdag van Ratio? swingen op niemand minder dan Derrick Carter en Mr. White.


Voor de échte muziekliefhebber behoeft Derrick Carter natuurlijk geen nadere introductie meer. Maar toch even een kleine sprong terug in de tijd. Al vanaf zijn negende jaar was hij aktief als dj. Maar toen de dertienjarige Carter met een discotetterende radio aan het stuur van zijn ‘5 gear Schwin Stingray fiets’ door de hotspots van Chicago reed, werd hij pas echt beïnvloed. "Everyone was getting over the seventies and there was all this madness going on, it was Pre-House", aldus de man uit The Windy City.


Derrick Carter


Na zijn zestiende ging het hard. Zijn eerste single ‘Love My Right’, lanceerde hij in 1987. Daarna volgde releases op ondermeer het KMS-label van Kevin Saunderson. De Chigaco house scene zakte daarna in elkaar, maar dankzij artiesten als Cajmere/Green Velvet en Felix Da Housecat leefde het weer helemaal op.


De man die door Richie Hawtin werd omschreven als ‘America's last true underground dj’, heeft een haast oneindige discografie van release en remixes. Reken zelf maar uit wat er deze zondag staat te gebeuren in 11.


Ratio? Host Melon heeft daarnaast ook nog Chad White a.k.a. Mr. White uitgenodigd. Deze vocalist heeft tot nu toe nog nooit opgetreden in Nederland. Deze vocalist uit Memphis heeft zijn eerste release uitgebracht op het label van houselegende Larry Heard en trad in de jaren daarna op in clubs all over the world.


Kaartjes kosten 12 euro in de voorverkoop bij onder andere Rush Hour en Killa Cutz. Aan de deur betaal je 15 euro, maar 11_ben_jezelf pashouders ontvangen twee drankmuntjes.


Binnenkort kun je op Ratio? Secret Sundaze (5 april) en Sebo K, Henrik Swarch Live en 2000 and One (29 april) verwachten. www.ilove11.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws