Uit de oude doos: dj René

Partyscene Redactie | 19 maart 2008
headlines

Partyscene heeft sinds 2000 een enorm archief opgebouwd met allerhande nieuwtjes, roddels en interviews. Elke week duiken wij in ons archief en kijken wij naar een opmerkelijk nieuwsbericht van een aantal jaren geleden. Vandaag, woensdag 19 maart, vonden we het volgende bericht van zaterdag 11 november 2000 over de wereldtournee van dj René.

Dj René draait door


Van remixen van Chic’s disco klassieker Good Times tot het scoren van een megahit als Give it to me baby (in 1996 met Peran), dj/producer René (33) is van alle muzikale markten thuis. Op zijn twaalfde begon hij een ‘club’ voor buurtkinderen waar hij draaide en pa de limonade serveerde en vanaf zijn achttiende draait René in diverse clubs in binnen- en buitenland.
dj Rene
In 1999 bezocht hij in twee maanden twaalf landen tijdens een intensieve wereld dj-toer. De compilatie-cd DJ René all over the world geeft een mooie indruk van de succesvolle toer. Volgens René kan een dj het echter wel shaken zonder eigen producties. Hij brengt dan ook regelmatig eigen werk uit onder diverse aliassen, zoals het vers verschenen Get Hooked onder zijn alias Beat Reality. Deze recente productie van de hand van Rene staat op #5 in de Dutch Dance Charts en kun je nu bij Partyscene beluisteren op de Player.

Ondertussen draait de muziekmachine door en heeft ID&T de uplifting trancer Release Me uitgebracht onder Rene’s alter-ego Faktor 9. Tussen de bedrijven door vindt Rene nog steeds tijd om te doen waar het allemaal om begonnen is: publiek door heel het land trakteren op zijn draaikunsten. Vraag hem echter naar zijn meest tot de verbeelding sprekende set en je komt in het buitenland terecht: René draaide ooit op het verjaardagspartijtje van de zoon van de sjeik van Saoedi-Arabië.

Partyscene vroeg anno 2008 aan René hoe het tegenwoordig gaat met draaien en produceren.

Hoe gaat het tegenwoordig?

Heb lang stil gelegen met produceren, maar heb er wel één klaar en die ga ik in Miami uitdelen. Draaien doe ik enkel af en toe in het buitenland op speciale feestjes!

Aha. En wat voor tracks maak je, en vertel eens meer over die feestjes?

Het is een zomers plaatje met Ibiza vibe, diep doch zeer toegankelijk. En dat is gelijk mijn draaistijl nu. In mei draai ik in Los Angeles, op de Fashion & Lifestyle beurs waar een aantal kledingmerken hun nieuwe collectie presenteren. En erna in Las Vegas, een feest in het Venetian hotel: Amsterdamned. Later nog in juni op de opening van Pikes op Ibiza.

Het is duidelijk, ook al maakt René geen wereldtournees meer, draaien en produceren doet hij nog steeds ondanks zijn drukke werkzaamheden voor de Amsterdamse club Panama.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws