PS interview: Tom Novy vs Wally Lopez

Partyscene Redactie | 18 maart 2008
headlines

De mix serie Toolroom Knights is in korte tijd uitgegroeid tot een van de paradepaardjes van het fameuze Britse label Toolroom Records. De Duitse dj Tom Novy en de Spaanse dj Wally Lopez waren verantwoordelijk voor de derde editie van deze serie. Die ligt nu in de winkels. Twee grote namen die ieder hun beste house- en minimal tracks van het moment vereeuwigd hebben. Een back2back interview.

Tekst: Jesse Voorn   

tom novy

Jullie hebben allebei een cd gedaan. Hebben jullie daar eerst nog contact over gehad?

Tom: “Niet echt. Maar we kennen elkaar zo goed, dat het ook niet echt nodig was.”

Wally: “We hebben elkaar ook niet veel gesproken toen we bezig waren de cd te mixen. Ieder heeft toch zijn eigen stijl. We hebben wel heel even gesproken.”


Waren er tracks die jullie er allebei graag op wilden zetten?

Tom: “Ja, er waren er wel een paar, maar we hebben alles uitgevochten met een wedstrijdje worstelen.”

Wally: “Die waren er zeker! Ik huil nog steeds om het feit dat ik Funkagenda’s What Da Fuck niet in mijn mix heb kunnen gebruiken, wally lopezhaha.”

Representeren jullie mixen jullie ook als dj’s?

Tom: “Dit is exact wat ik leuk vind. Ik heb geprobeerd om het op te zetten als een dj-set, met een diep begin, waarna het losgaat tegen het eind.”

Wally: “Dit vertegenwoordigd mij zeker, maar ik heb ook een enorm respect voor het label, de mensen die er werken, hun projecten. Dit is voor mij ook weer een nieuwe stap in mijn relatie met hen. Maar verder is dit precies wat ik op dit moment in de clubs draai.”

Waarom vonden jullie het allebei zo te gek om deze compilatie te doen?

Tom: “Toolroom is een van de leidende houselabels van het moment. Ik draai veel platen van Toolroom Records en ik hou van het idee achter het bedrijf.”

Hebben jullie wel eens samen gedraaid?

Tom: “Nee en dat is een grote schande.”

Wally: “Wel eens op dezelfde feesten, op dezelfde dagen zelfs, maar nooit samen. Moeten we toch eens doen.”

tom novyHoe goed kennen jullie elkaar?

Tom: “Door de jaren heen krijg je toch een soort dj relatie met elkaar, als je begrijpt wat ik bedoel. Wally is een heel aardig en grappig persoon met een heel goed gevoel voor humor en een goede muzieksmaak. He’s the man.”

Wally: “Ik ben een fan van Tom’s werk, zeker dat van de vroege jaren negentig. Tom is een goede jongen, erg grappig ook en hij ziet er goed uit. We chatten best wat op msn.”

Hoe zouden jullie het geluid van Toolroom omschrijven?

Tom: “Het geluid van Toolroom is voor mij erg van nu, heel erg vooruitstrevend.”

Wally: “Een hele elektronische sound, maar het verveelt nooit. Het is een heel dynamisch label.”

Hoe zouden jullie jezelf als dj omschrijven?

Tom: “Ik haat deze vraag echt. Zal ik mezelf aanprijzen of een heel typisch antwoord geven als: ik doe mijn ding en hoop maar dat mensen mijn muziek leuk vinden, bla bla. Heel diplomatiek. Fuck, het is makkelijk: ik rock!”

Wally: “Ik draai altijd voor de mensen, niet alleen voor mezelf.”

Wat is het vreemdste dat jullie tijdens een gig meegemaakt hebben?

Tom: “Ik heb in al die jaren zoveel gekke dingen meegemaakt, dat het moeilijk is er eentje op te noemen. Op het laatste Nature One festival vroeg een jong meisje of ze achter me mocht plassen. Dat vond ik wel een beentje vreemd.”

Wally: “De vreemdste dingen zijn meestal ook het meest ranzig, dus ik denk dat je de meeste hier niet eens kunt vertellen. Als je werkt van twee uur ’s nachts tot 8 uur ’s ochtends, dan gebeuren er nou eenmaal vreemde dingen.”

wally lopez

Wat hebben jullie nog nooit in een interview gezegd?

Tom: “Ik kan heel goed scratchen.”

Wally: “Ik wil trouwen met Mark Knight (de labelbaas van Toolroom).”

Meer info vind je op www.toolroomrecords.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws