Berlin Ruft An #2

Partyscene Redactie | 17 maart 2008
headlines

Tijdens het minifestival Berlin Ruft An zal voor de tweede keer een zorgvuldig geselecteerde selectie artiesten  uit de Berlijnse muziekscene optreden in het Paard van Troje. De focus zal liggen op de diversiteit van de onbekende ‘earcandy’ die de Duitse hoofdstad te bieden heeft.


Na de val van de muur trokken veel muzikanten naar Berlijn. Voornamelijk gedreven door nieuwsgierigheid en goedkope huisvesting in de voormalige Oost-Duitse stadswijken. De muziekcultuur floreerde door muzikanten, clubs, platenlabels en festivals. De Berlijnse scene kenmerkte zich juist door het gegeven dat het niet of nauwelijks te categoriseren viel.


De muziekscene van Berlijn behoort tot de meest spraakmakende en invloedrijke ter wereld en heeft ook een belangrijke stempel gedrukt op Nederland. Maar dat geluid was hier nauwelijks in de poppodia te horen. Initiatieven als Berlin Underground in De Bunker en een open-end Tresor Night braken met die relatieve stilte, maar het kon nog steeds beter. Daarom besloot stichting The Generator in samenwerking met het Paard van Troje een heel weekend aan die niet definieerbare artiesten te wijden. De eerste editie, met optredens van onder meer Gods of Blitz, The Scandals en A Guy Called Gerald was geheel uitverkocht. Reden genoeg om op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart een tweede editie te organiseren.


Daniel Meteo


Daniel Meteo...


Verwacht optredens van onder andere Shrubbn!! (T.Raumschmiere en Schieres), Housemeister/ AYCB.Boysnoize.BPC (Live), Vladislav Delay, The Scandals, Khan of Finland / Tomlab, Maxximus, Warren Suicide, Da.Lia, MIA, Justine Electra en Daniel Meteo.


Alle artiestenbio’s en informatie over kaarten vindt je op de website www.berlinruftan.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws