Vs. Ensemble & Rekord3r presenteren: 1+1=3

Partyscene Redactie | 14 maart 2008
headlines

Rekord3r en Vs. Ensemble slaan zaterdag 12 april de handen ineen voor het eerste pre-summer festival van 2008 op het Amsterdamse Westergasterrein. En met de weeralarms die om je oren vliegen is er deze eerste keer wijselijk gekozen voor een indoor spektakel en wel in drie locaties: Westerunie, WesterLiefde en Flexbar. Artiesten als Johannes Heil, Isis, Melon, Ille Bitch & De Man Zonder Schaduw en Bart Skils zullen voor een aangename lentebries zorgen op de drie dansvloeren.

Rekord3r brengt (minimale) funky techno in een ambiance die we in Nederland nog niet kennen. Geen rauwe muziek, maar de minimale stijlen in combinatie met de rollende techno in een vrolijk anti-industrieel jasje. Het feest is binnen een jaar tijd uitgegroeid tot een rondreizend circus wat meerdere Hollandse steden met succes aandoet. Met een sterk beeldlogo (het Rekord3r poppetje) is er ook een grote mate van herkenbaarheid en de combinatie van vj-beelden, decor en entertainment geeft elke avond een duidelijk opgewekte sfeer en uitstraling. Funky, vrolijk, vrouwvriendelijk, gericht op het totaalpakket en niet alleen op muziek is het een welkome aanwinst in clubland.

Rekorder

Samen met Vs. Ensemble, een avond- en nachtevenement voor de zintuigen met prikkelend eten, zinderende optredens, dj’s en acts, wordt dit een ongekend festijn inclusief after waar je van 19.00 tot diep in de volgende ochtend niet alleen op muzikaal vlak aan je trekken komt.

Maar ook qua muziek zit het vanzelfsprekend wel snor. Zo is Cocoon gezicht en Kanzleramt labelbaas Johannes Heil van de partij in de Westerunie. Deze dj en producer staat garant voor kwaliteit en eigenzinnigheid en wordt door zowel fans als collega’s gezien als één van de sleutelfiguren in de Europese technoscene. Op zijn album Freaks R Us laat Heil horen hoe hij minimal, Detroit, techhouse, electro en techno samensmeedt tot één knallend geheel. De plaat is ook nadrukkelijk gericht op de clubs, waar Heil een grote band mee heeft. Daarom past deze fervente technoliefhebber perfect bij Rekord3r en zal hij live laten horen waar hij voor staat: één grote freakshow die barst van de opzwepende bassen en dolgedraaide sounds, oftewel de Heilstyle.

Johannes Heil

Ook Neerlands techno boegbeeld Bart Skils is erbij. Zijn carrière begon reeds in ’95 toen hij naar Amsterdam verhuisde en bij de platenzaak Outland Records aan de slag ging. Daar werd hij besmet met het housevirus en na jaren zijn eigen (illegale) feestjes te hebben georganiseerd stapte hij in de legendarische club Mazzo achter de draaitafels alwaar hij feesten met Alexander Koning organiseert. Zijn Voltt avonden en het gelijknamige festival zijn tegenwoordig een begrip in de technoscene, en ook z’n Traffic en Static feesten zijn altijd uitverkocht. Hij haalt regelmatig mannen als Luciano, Richie Hawtin en Ricardo Villalobos naar Nederland en is tegenwoordig gewoonweg niet meer weg te denken in de scene en daarom aanwezig op dit minifestival.

Uiteraard is Rekord3r resident Wouter de Moor ook in de Westerunie te vinden. Deze jonge knaap heeft een heel goed jaar gehad met bijna wekelijks sets op zowel bekende feesten (Rockit) als de meest vage en smerige underground (after)parties. In januari rockte hij Awakenings in het Eindhovense Klokgebouw en zijn eerste eigen track komt binnenkort uit.

De Westerliefde wordt gehost door Vs. Ensemble en verkeert voor deze gelegenheid volledig in de sfeer van de lente: onder begeleidende klanken van Laura Stavinoha vindt hier een verrassende modeshow plaats van Individuals, het modemerk van het Amsterdam Fashion Institute. Graffiti artiest Zender en theatervormgeefster Victorine Pasman zullen de Westerliefde voorzien van vrolijke lentedecoraties. Aroma jockey ODO7 zal het verstuiven van frisse lentegeuren voor zijn rekening nemen. Wie vroeg aanwezig is maakt kans op een welkomstdrankje, aangeboden door de Cava Club. De dj’s die de dansvloer hier rocken zijn Melon, Isis en Shiva.

Je kan dit festival al vanaf 19.00 beginnen door gezellig mee te eten met het speciale 2-gangen voorjaarsmenu plus een glaasje cava voor 19,50 op het WestergasTerras. De Westerliefde opent haar deuren om 22.00 en de Westerunie om 23.00. Als je om 04.00 nog niet bent uitgedanst, ben je welkom in de Flexbar voor de afterparty. Daar zal een voorjaarsontbijt geserveerd worden terwijl je danst op muziek van Ille Bitch, De Man Zonder Schaduw, Juan Sanchez, San Proper, Zender, Cellie en Shiva. Jullie worden hier ook getrakteerd op gezonde zoetelieven, verzorgd door Cherry Doll Vic.

Kaarten in de voorverkoop 15,- en aan de deur €20,-. Meer info en voorverkoop adressen:

www.rekorder.nl

www.versusensemble.com

Outland Amsterdam

K-Swiss Store Amsterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws