Uit de oude doos: Innercity 2000

Partyscene Redactie | 14 maart 2008
headlines

Partyscene heeft sinds 2000 een enorm archief opgebouwd met allerhande nieuwtjes, roddels en interviews. Elke week duiken wij in ons archief en kijken wij naar een opmerkelijk nieuwsbericht van een aantal jaren geleden. Vandaag, vrijdag 14 maart, vonden we het volgende van maandag 30 oktober 2000 over de tweede editie van Innercity in de RAI.

De capaciteit van Innercity wordt dit jaar verdubbeld op zaterdag 30 december. Naast de main-, techno- en clubzaal is er dit jaar ook een zaal met progressive, één met garage en een 3FM release zaal. Hiermee vertegenwoordigt het evenement een nog bredere keus van de op dit moment gangbare muziekstromingen.

Innercity RAI

De oppervlakte van Innercity is gegroeid van 30.000 m2 vorig jaar naar zo'n 60.000 m2 dit jaar. Daarmee wordt op twee zalen na het volledige RAI complex benut. De live-uitzending van 21.00-08.00 zal geschieden via o.a. radio 3FM.

Op de line-up zijn namen terug te vinden van onder meer Green Velvet, Sven Väth, Yonderboi, LTJ Bukem & MC Conrad, Paul van Dijk, Erick Morillo, Cari Lekebusch, Tiefschwarz, Luke Slater, Speedy J, Sander Kleinenberg, Tiësto en Joost van Bellen. Uitgangspunt van organisatie ID&T is om Innercity jaarlijks te laten terugkeren. Kaarten kosten 40 gulden in de voorverkoop.

Helaas is Innercity gestopt. Eerst was er de 1=2 personen actie toen de voorverkoop niet liep. En drie jaar geleden nam ID&T een sprong in het diepe door met Innercity een geheel nieuwe weg in te slaan: geen trance en hardstyle meer, maar minder grote muziekstromingen zoals minimal en urban werden geprogrammeerd. Na een stroef begin zag het er het jaar erop hoopvol uit. Toch heeft de organisatie voorlopig de stekker eruit getrokken. Maar wie weet komt het indoor festival ooit terug. Wat denk jij?

Innercity 1999Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws