Better of Alone gecoverd

Partyscene Redactie | 7 maart 2008
headlines

Rapper Wiz Khalifa uit Pittsburgh gebruikt voor zijn plaat Say Yeah de sample van de zeer grote hit van dj Jurgen: Better of Alone en scoort daarmee goed in Amerika op het moment. We belden even met Jurgen.
DJ Jurgen
Tekst: Frank Böhm

Heb je de plaat al gehoord?

Hoe weet je hier vanaf?

Het nummer staat op Youtube.

Kan je de link even mailen?

Natuurlijk!

Ik had er wel al over gehoord want ik kreeg al verschillende mailtjes uit Amerika dat mijn plaat hiervoor gebruikt is. Vooral in Miami is dit al een grote hit aan het worden met veel airplay in de clubs en op de radio. Ben zelf op dit moment druk bezig met een nieuwe single, Higher Love, die in mei uitkomt. En na de zomer verschijnt er een 2008 remix van mijn andere plaat, Higher & Higher.

Jurgen belt terug nadat hij de plaat via Youtube gehoord heeft.

Nou ja het is niet mijn ding, de plaat is wat vertraagd en er wordt overheen gerapt. Op zich wel origineel gedaan, maar ik zal wel nog even checken met de platenmaatschappij of er toestemming is gevraagd voor de sample haha!

En hoe zat het verhaal ook alweer precies tussen dj Jurgen en Alice DeeJay?

De producers Pronti en Kalmani had ik ontmoet in Groningen waar zij hun studio hadden. Ze lieten mij een paar dingen horen en toen bleek dat ik al heel veel van hun producties draaide. Ik heb hun toen voorgesteld aan Wessel van Diepen die op dat moment een paar goede producers zocht. En toen hebben we samen Better of Alone gemaakt. Toen het zo’n commercieel succes bleek wilde Wessel graag door met het project maar ik zag het niet zo zitten om zulke commerciële platen te maken. Toen hebben ze er maar Alice Deejay van gemaakt en er een act bij gezocht. Dus met Alice Deejay heb ik nooit wat te maken gehad, iets wat mensen wel altijd denken.

Lees hier het gehele interview met Jurgen rondom het Amsterdam Dance Event 2007.

Better of AloneWiz Khalifa - Say Yeah

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws