Dubstep in Club 11

Partyscene Redactie | 7 maart 2008
headlines

Dubstep is de shit! Na Sonar, Lowlands en Voltt lijkt het dubstep virus niet meer te stoppen. Deze zaterdag kun je in Club 11 dubben en steppen op de spil van de internationale dubstepbeweging: Digital Mystik Mala.


Bij wie er bij het horen van de naam dubstep geen licht gaat branden even een kleine opsomming van wat feitjes. Deze Britse muziekhype begon eens een keer niet in Londen maar in Bristol. In deze stad ontwikkelde de scene zich. Artiesten zoals Smith & Mighty, dj Krust, maar ook het wat meer bekendere Massive Attack kunnen gezien worden als de grondleggers van de huidige dubstepbeweging.


Children of Men


In de sci-fi film Children of Men was de muziek van de toekomst 'Anti War Dub' van Digital Mystikz. En laat het nou net deze plaat zijn die 11-programmeur Olaf Boswijk besmette met het virus. Het is daarom niet verwonderlijk dat Club 11 samen met Viral Radio een line-up neerzet waar de liefhebbers van grenzeloze underground muziek van zullen smullen.


Dit is het laatste jaar dat Club 11 open zal zijn. De club heeft zich toegewijd om in deze laatste periode van haar bestaan alle registers open te trekken. Naast Digital Mystic Mala kun je onder andere RSD (Smith & Mighty, Bristol), Mala (DMZ, London), Rustie (Hyperdub, Glasgow), Peverelist (Punch Drunk, Bristol) en 2562 (Tectonic, Den Haag) verwachten.

Kaartjes kosten 10 euro in de voorverkoop, bij onder andere Killa Cutz, en Get Records. Aan de deur betaal je twee euro meer. Check de website van Club 11 voor alle details.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws