Kenny Larkin en Stacey Pullen in Panama*

Partyscene Redactie | 6 maart 2008
headlines

Wie denkt aan de oorsprong van House, denkt vast en zeker aan de bakermat van de Techno, Detroit. Panama haalt tijdens Houseplay twee grootheden naar Amsterdam, namelijk Kenny Larkin en Stacey Pullen. Beiden staat namelijk komende vrijdag op het programma.

panama

Partyscene mag van Panama enkele vrijkaarten ter beschikking stellen aan de members die als eerste reageren. Wil jij er bij zijn? Log dan snel in, en doe met op de volgende link: win hier!

Kenny Larkin kan gezien worden als een van Detroits Technotalenten van de tweede generatie. Met zo’n twintig jaar ervaring heeft deze deejay een respectabele staat van dienst. Een man van het publiek is hij altijd al geweest. In eerste instantie is hij namelijk met de clubbende massa in aanraking gekomen toen hij stad en land af liep om een voet aan de grond te krijgen in de wereld  van stand up comedy. Zo heeft hij in deze clubs de opkomst van de Detroit Techno mee gemaakt, die toen langzaam uit de undergroundscène kwam en een breder publiek begon aan te spreken. Samen met jeugdvriend Richie Hawtin en protégé Derrick May is hij een van de aanjagers van de Detroit techno scene. Sinds de release van “Azimuth”, zijn eerste en veel geloofde album is Kenny’s carrière in een stroomversnelling geraakt. Hij heeft sindsdien meer dan 3 miljoen kilometer gereisd, opgetreden op de grootste festivals voor menigten van tien-duizenden mensen en de nodige eigen tracks en remixes afgeleverd. Tot op de dag van vandaag gaat het grote publiek nog los tijdens zijn energieke sets en dat terwijl hij een aanslag op zijn leven in ’94, door twee gewapende mannen ter nauwer nood overleefd heeft.

Stacey Pullen is uit hetzelfde hout gesneden. Ook hij heeft zijn roots in Motown liggen en zijn stijl van draaien is beïnvloed door onder andere Derrick May en Kevin Saunderson, maar ook door Kraftwerk en Tangerine Dream. Het produceren heeft Pullen via May in de vingers gekregen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een geheel eigen, unieke stijl met veel tribal- en deep house klanken. Deze ritmes zitten er bij Pullen al in van jongs af aan. Als drummer van een band heeft hij de liefde voor beats ontdekt en later is hij deze achter de decks gaan uiten tijdens de grootste festivals en de beste clubs, overal ter wereld.

Kenny en Stacey worden bijgestaan door Schaamteloos DJ's. De kleine zaal in Panama* is het domein van Planet House. Marcella neemt Franklin Reeves en The Houze Junkyz mee naar de studio.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws