Uit de oude doos: cd’s branden bij FRS

Partyscene Redactie | 5 maart 2008
headlines

Partyscene heeft sinds 2000 een enorm archief opgebouwd met allerhande nieuwtjes, roddels en interviews. Elke woensdag duiken wij in ons archief en kijken wij naar een opmerkelijk nieuwsbericht van een aantal jaren geleden. Vandaag, woensdag 5 maart, vonden we het volgende opvallende bericht van maandag 10 april 2000.
Cd's branden doe je zelf
“In een pilotstore in Almere gaat de Free Record Shop keten experimenteren met het ter plekke branden van muziek op een cd. De klant krijgt hierdoor de mogelijkheid zijn eigen cd samen te stellen met de nummers die hij of zij zelf graag wil. Het branden gaat f 2,50 per song kosten.

Het 'cd on demand' project is naar eigen zeggen op het moment enig in zijn soort in Europa. De muziekketen hoopt hiermee de eerste stap te hebben gezet naar volledige muziekdistributie via het net. Wat de keuzemogelijkheid betreft: op het moment zijn slechts 2500 titels in de aanbieding. Een groot deel daarvan komt uit de zogenaamde 'backcatalogus': oud materiaal dat niet langer in de winkels ligt omdat daar geen plaats voor is. De grote platenmaatschappijen hebben nog geen medewerking aan het project toegezegd. Free Record Shop gelooft erin dat binnenkort dit aanbod uitgebreid zal worden als zij zien dat het systeem werkt.”

Helaas voor FRS download je nu vanuit je eigen huis, en hebben andere (online) bedrijven zoals Beatport en iTunes plus download/p2p programma’s de markt tegenwoordig grotendeels in handen…

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws