Lang weekendje Wenen? Sugar Factory!

Partyscene Redactie | 29 februari 2008
headlines

Verder dan Mozart en Johan Strauss komt de gemiddelde Nederlander niet wanneer die denkt aan Wenen. En aan de levendige muziekscene denken de meesten al helemaal niet. Maar toen Kruder en Dorfmeister hun lounge bom lieten ontploffen boven Europa werd de gemiddelde muziekliefhebber zich plotsklaps bewust van het hoogwaardige geluid uit de Oostenrijkse muziekscene.

En nu staat de Vienna Weekender in de Sugar Factory van 6 tot met 10 maart voor de deur. Voor het tweede jaar alweer. Met een nieuwe lichting Weens talent: op het programma staan onder andere Christopher Just – hij draaide onlangs met groot succes tijdens Rauw in de Melkweg, Lens G. Jadepfahl treedt op tijdens Vreemd, Diskokaine– ook bekend onder de naam Marflow, Stefan Obermaier staat gepland voor de zaterdag avond, 7 Samurai is speciaal uitgenodigd voor Wicked Jazz Sounds en Lucy McEvil treedt op met de Konrad Koselleck Big Band.

Wenen

Sinds 2006 werken Jacek Rajewski (mede-eigenaar en artistiek directeur van Nachttheater Sugar Factory) en Gabbi Werner (onafhankelijk promoter/producer in Wenen voor Motto, Kunsthallecafe en Vienna Planetarium) aan een uitwisselings programma van Oostenrijkse en Nederlandse Dj’s en muzikanten. Het doel van deze samenwerking is het organiseren van een levende brug tussen Wenen en Amsterdam. Bestaande uit de hotste, most happening dj’s en artiesten van beide kanten. De eerste Vienna Weekender werd mei 2007 gehouden in de Amsterdamse Sugar Factory. Dj’s Makossa & Megablast, Kandenza & Jurgen Drimal van de Vienna Scientists, Philipp van het Veld en Rodney Hunter van het label G-Stone werden uitgenodigd.

In de zomer van 2007 vond er en reeks van evenementen plaats in het Weense Planetarium onder de naam “Club New Amsterdam” en onder het aanspreekende motto: “Die Hollander Kömme!” Dj Rubedo van Discocult, Carlos Valdes van Vreemd, Mr. & Mrs. Cameron (van het bekende duo Arling & Cameron) en Aarvarck togen die zomer naar Wenen. De lokale Weense dj’s (Jurgen Drimal, Rodney Hunter, Christopher Just en Marflow) waren host’s voor iedere Nederlandse dj. Op deze manier onstond al snel een hechte samenwerking tussen Weense en Amsterdamse dj’s, met verassende mixen en nieuwe vriendschappen tot gevolg!

Meer informatie en presale op www.sugarfactory.nl. En je kan hier voor elke avond kaartjes winnen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws