Love Parade 2008

Partyscene Redactie | 19 februari 2008
headlines

De datum van de nieuwe Love Parade is bekend. Het event wordt gehouden op 19 juli in Dortmund.

Vorig jaar maakte organisator Rainer Schaller bekent dat hij de Love Parade in ieder geval vijf jaar lang gaat organiseren in het Duitse Ruhrgebied. Vorig jaar vond de parade plaats in Essen en dit jaar is Dortmund aan de beurt. Op zaterdag 19 juli zal de stad het decor zijn van duizenden feestende mensen en knallende beats. Gisteren gaf de organisatie een persconferentie, waar de details bekend gemaakt zijn. Motto en thema dit jaar is: Highway To Love. Het eindfeest vindt plaats in B1 in de Westfalenhallen. En de stad heeft er ook wat voor over, want voor het eerst in de geschiedenis wordt de ring rondom Dortmund volledig afgesloten. Ook voor de Love Parade is het een primeur, want nog nooit eerder reed de parade langs een dergelijke en vooral ongebruikelijke route. De traditionele eindspeech wordt gehouden voor de Westfalenhallen.   

love parade

Vanaf nu kunnen organisaties, labels, dj’s, promotors en wie dan ook zich opgeven voor een truck tijdens de parade. Meer info hoe dat kan staat op de site van de Love Parade. Er wordt ook nagedacht over de exacte afstand van de wagens. Meer daarover wordt bekend gemaakt tijdens een persconferentie in mei. Het afgelopen jaar kwamen er 1,2 miljoen mensen af op de Love Parade in Essen. De organisatie verwacht voor dit jaar een zelfde aantal bezoekers. Traditioneel komen er ook altijd veel Nederlanders op het event af. Dat is nu nog makkelijker, omdat het veel dichter bij ons land gehouden wordt dan toen Berlijn nog de locatie was. Het hele Love Parade weekend duurt van donderdag 17 juli tot en met zondag 20 juli. In clubs in en rondom de stad worden dan exclusieve Love Parade feesten gegeven, waarbij veel grote dj’s binnengehaald worden.

Ook de steden voor de komende jaren zijn al bekend. De Love Parade vindt in 2009 plaats in Bochum, in 2010 in Duisburg en in 2011 in Gelsenkirchen.

Meer info vind je op www.loveparade.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws