Wighnomy Brothers in de Melkweg

Partyscene Redactie | 13 februari 2008
headlines

Naast deze beruchte Wighnomy’s staan residents Estroe en Wesdex en de man die eigenhandig het minigenre schlagertechno uitvond, Justus Köhncke, achter de decks.

Na een half jaar van afwezigheid keren de Wighnomy Brothers uit het Duitse Jena weer terug naar Nederland. Over Robag Wruhme en Monky Maffia is veel te schrijven, maar de Wighnomies staan kortweg garant voor minimalistische humortechno, doorspekt met jazz-invloeden. Zoals hun biografie het zegt: Wodka raus, Wighnomy frei!

Eind januari bracht Justus Köhncke zijn nieuwe album Safe and Sound uit op thuislabel Kompakt, en in het kader van zijn albumtour staat hij deze avond live in de Melkweg. In 1996 scoorde Köhncke als onderdeel van Whirpool Productions een wereldhit met From Disco to Disco, en sindsdien is hij een belangrijke spil in het muziekweb dat Keulen heet. De koning van de schlagertechno blijft de combinatie tussen house en disco zoeken, en creëert daarmee een eigen, kenmerkend geluid.

Ook de Wighnomy broers zijn maar mensen

Support is er uiteraard van Klinch resident Estroe, en Magnetronik captain Wesdex. Estroe leidt klinch steevast in met diepe, sfeervolle platen, zoals ze die zelf ook uitbrengt op labels als Connaisseur en Neuton. Naast plaatjesdraaier is Wesdex overtuigd veganist, en zo mocht hij zich onlangs bij een verkiezing door Stichting Wakkerdier bijna scharen in het rijtje Prince, Shania Twain en Chris Martin als Meest Sexy Vegetarier: Wes werd met ruim 600 stemmen tweede achter cabaretier Guido Weijers. Visuals zijn er deze nacht van VJ Eyekino (Den Haag/Berlijn), en kunstenaarscollectief Vage Gasten neemt de foyer onder handen.

De locatie is de The Max in de Melkweg op de Lijnbaansgracht 234a te Amsterdam. Kaarten zijn voor 11 euro in de voorverkoop te krijgen via TicketService, 150 grotere postkantoren, Concerto en www.beatfreax.com/ticketshop. Aan de deur kosten ze 13 euro. Voor meer info check www.melkweg.nl en www.magnetronik.nl

Timetable:

Estroe 22.00-00.00

Wesdex 00.00-01.30

Justus Köhncke 01.30-02.30

Wighnomy Brothers 02.30-05.00

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws