YourParty: Benny Invites....

Partyscene Redactie | 25 januari 2008
headlines

In deze rubriek vertellen organisatoren waarom je toch echt moet langskomen op hun feest. Deze week: Benny Invites... Delsin Records. Benny himself vertelt waarom je zijn feestje echt niet mag missen.

PS: Vertel even waarom dit feest niet te missen is?

Benny: “Benny Invites....Delsin Records is niet te missen omdat er voor de tijdloze en mooie Detroit-Techno georiënteerde liefhebbers een geweldige, al zeg ik het zelf, line-up is samengesteld die bij de echte liefhebbers zeker in de smaak zal vallen. Van de slome drijvende funk van Newworldaquarium tot aan de hoekige melodieuze techno van Redshape "live". Dan hebben we het nog niet eens gehad over Peel Seamus. Hij heeft met Delsin Records natuurlijk al heel veel moois de elektronische danswereld in geslingerd. Uiteraard is het feest wel te missen voor de bezoekers die alle hits in een uur tijd willen horen. Voor dat type bezoeker is het een behoorlijk makkelijk te missen feest. Je moet natuurlijk wel openstaan voor wat house en techno anno 2008 nog meer te bieden heeft."

benny aan t werk

PS: Hoe/waarom zijn de benny invites feesten ontstaan?

Benny: “Dit wordt een platform waarop ik al mijn persoonlijk inspiratie een podium kan bieden hun muzikale ding te doen. Wellicht hoor je niet al die inspiratie bronnen direct terug in mijn sets. Bovendien vind ik dat veel artiesten en labels soms te weinig credits krijgen. Ook daarvoor is Benny Invites… een podium. En de belangrijkste reden is wellicht nog onderbelicht gebleven. Ik heb de drive om, vooral in Rotterdam, te laten horen dat er meer is dan de dertien in een dozijn electro-house riedeltjes of trendy minimalplaatjes. Niets ten nadele van dit soort events, maar het zou mooi zijn om ook een andere kant van house te kunnen laten horen. Daarom ga ik ook mijn stinkende best doen om ervoor te zorgen dat die kant ook in Rotterdam te horen is."

PS: Hoe onderscheidt dit feest zich van andere (techno) feesten?

Benny: “Allereerst wil ik niet perse onderscheidend bezig zijn, maar als ik dan toch een keuze moet maken, dan zou ik het volgende zeggen: Tijdens Benny Invites draait het voor de verandering eens niet om de zogenaamde “sfeer” en vernieuwing” en al die andere klinkklare onzin die diverse organisaties je willen doen geloven. Benny Invites… draait slechts om één ding en dat is muziek. Als je de muziek voelt komt de sfeer vanzelf! Wat dat betreft ga ik met mijn feestjes terug naar het oude Future model van Michel de Hey. Driehonderd man in een kleine intieme zaal, met allemaal één liefde, namelijk muziek. Een beetje terug naar mijn roots dus, want ik heb daar ooit mijn eerste danspassen gewaagd."

PS: Nog persoonlijke tips voor de bezoekers?

Benny: “Met een gezonde portie openmindedheid kom je al een heel end.".

Benny Invites zal zes tot acht keer per jaar plaatsvinden, in de Rotterdamse club Catwalk. De eerste editie vindt plaats op 25 januari, waarvoor Benny het Amsterdamse label Delsin Records uitnodigt. Delsin is een van de meest eigentijdse en interessantste Nederlandse labels, dat ook in het buitenland hoog aanzien heeft. Met Peel Seamus aan het front heeft Delsin de afgelopen 10 jaar elke serieuze muziekliefhebber wel eens beroerd met de prachtige eigenwijze Detroit-geinspireerde releases. Vanzelfsprekend staat Peel Seamus de 25e ook achter de decks. Daarnaast is er een live show van Redshape. De man verschuilt zich steevast achter een rood masker en pompt 75 minuten lang zijn moddervette Chicago en Detroit geïnspireerde beats de zaal in. Ook is er een dj-set van een van Nederlands meest talentvolle producers: Newworldaquarium aka 154, die releases heeft gedaan op Delsin, maar ook op Planet E van Carl Craig. Ook Benny zelf legt nog wat plaatjes op. De deuren staan open van 23.00 tot 05.00 uur en kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop en 12 euro aan de deur.     

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws