YourParty: Renaissance – Dave Seaman Album Launch

Partyscene Redactie | 18 januari 2008
headlines

Renaissance is eindelijk terug in Nederland. Na een lange periode van afwezigheid strijkt de Renaissance karavaan morgenavond neer in het Amsterdamse Panama. Maar dat is nog niet alles. Housepionier Dave Seaman zal ook zijn nieuwe album presenteren. Het album, dat gepresenteerd wordt onder de Renaissancevlag, is iets waar liefhebbers lang naar uit hebben moeten kijken. Dubbel feest dus!


Tekst: Dan E


Dave Seaman is niet de minste. De uit Leeds afkomstige veteraan is een multitalent en draait ruim twintig jaar mee in de scene. Hij was de eerste ‘editor’ van club-bijbel ‘Mixmag’ en succesvol producent voor onder meer U2, Kylie, Michael Jackson, David Bowie en The Pet Shop Boys. Dave heeft meer dan twintig mixcompilaties voor gerenommeerde labels als Renaissance en Global Underground op zijn naam staan en is ook de drijvende kracht achter een aantal onafhankelijke dance-labels zoals Stress Records en Audio Therapy.


Eerder deze week kon je al kaartjes en een VIP-tafel winnen voor dit feest – de gelukkige winnaars zijn inmiddels bekend. Voor YourParty spraken wij met de creative director van Panama, René Vidal. Hij zal jullie gaan vertellen waarom je morgen toch écht langs moet komen. Voor het geval je dat al niet van plan was, natuurlijk.


Dave Seaman


Renaissance is eindelijk weer terug in Nederland en doet meteen Panama aan, waar hoofdact Dave Seaman ook nog eens zijn album zal gaan lanceren. Heb je erg hoog gesprongen van blijdschap?

“Ik heb zo hoog gesprongen dat ik bijna de engeltjes van Renaissance over de vleugels kon aaien. Verder verheug ik mezelf natuurlijk ook op morgen omdat Dave Seaman al heel lang in mijn lijst van favoriete dj’s staat. Zijn staat van dienst spreekt natuurlijk voor zich”.


Waarom hebben we Renaissance zolang moeten missen? ‘What have they been up to?’

“Renaissance is eigenlijk altijd bezig gebleven met het releasen van muziek en met het geven van wereldwijde feesten. In de afgelopen jaren hebben we in combinatie met Renaissance een aantal feesten in panama gehouden. Morgen wordt de kick off voor een intensieve en exclusieve samenwerking tussen Renaissance, Panama en Too Dutch voor acht feesten in 2008 met line-ups om van te watertanden!”


Heb je het album van Seaman al beluisterd? Voldoet het aan de hoge verwachtingen, denk je?

“Nu kan ik hier een mooi verhaal op gaan schrijven over de sublieme platenkeuze en dat ik het ongekend knap vind hoe het album in elkaar is gemixed... Dat zou ik kunnen doen, om zo dit album extra te steunen, maar mijn eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik het album nog niet heb beluisterd. Dus rest mij enkel te zeggen, dat ik aan bovenstaande niet twijfel omdat een allrounder als Dave Seaman mij altijd weer weet te boeien en ik alle – ontelbare - albums van hem super vind”.


Wat verwacht je van de avond?

“Dit is weer typisch zo'n avond waarvan ik een lentekriebel gevoel krijg, omdat het bijna zover is. Je weet dat je veel gelijkgestemden gaat ontmoeten die allemaal komen voor een fantastisch feest”.


Welke artiest naast Dave Seaman moeten we ook zeker gaan checken volgens jou?

“Niet voor niets staat Matthew Dekay voor Dave Seaman. Matthew zit op dj- en productie gebied op een heel hoog niveau. Het zal mij niets verbazen als hij binnen een paar jaar in de top tien van ‘s werelds beste dj’s staat”.


Tot slot: vertel die twijfelaars achter hun pc eens waarom ze toch echt even aktie moeten ondernemen om een kaartje te kopen voor dit spektakel?

“Als die twijfelaars achter hun pc nu nog twijfelen dan zouden ze Dave Seaman eens even moeten googlen om te lezen hoe er wereldwijd over hem en zijn muziek geschreven wordt. Hoe euforisch de reacties zijn van mensen die naar eens feest van hem zijn geweest. Als ze dan nog twijfelen, dan, dan, dan, dan moeten ze vooral geen kaartje kopen en thuis een video van K3 gaan bekijken!”Kaarten kosten €13,- in de voorverkoop (www.aub.nl, www.beep.nl) en €15,- aan de deur. Check voor meer informatie en de rest van de line-up www.panama.nl..

Partyscene verloot een VIP tafel voor 4 personen! Kijk hier hoe je deze felbegeerde prijs kan winnen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws