Armin van Buuren wint Popprijs 2007

Partyscene Redactie | 14 januari 2008
headlines

De Popprijs 2007 is gewonnen door trance dj en producer Armin van Buuren. De dj kreeg de prijs onder andere vanwege zijn creativiteit en zakelijk inzicht.  De prijs werd zaterdagavond uitgereikt op het Noorderslag in Groningen.


De jury maakte bekend dat hij de prijs niet alleen kreeg omdat zijn trancemuziek wereldwijd de grootste massa’s op de been krijgt, maar ook omdat hij zelf een producer en vakkundig radiomaker is. Van Buuren’s programma ‘A State of Trance’ is van Polen tot Dubai op de radio te beluisteren. Juryvoorzitter Hans Kosterman: “Hij is de ambassadeur van de trance muziek, het belangrijkste culturele exportproduct van Nederland en is befaamd om zijn lange dj sets. 345.000 danceliefhebbers kozen hem in 2007 tot de belangrijkste dj van de wereld.”


Armin van Buuren op Global Gathering 2007


De uitreiking van de Poppprijs zorgt ieder jaar voor verhitte discussies over wie de prijs moet winnen en waarom. De best verkopende artiest, degene die de mooiste plaat heeft gemaakt, de act die de volste zalen trekt of de band die het meest zoekt naar vernieuwing. Dat zijn de dilemma’s waar de jury ieder jaar mee te maken heeft.  Ook deze uitreiking ging niet zonder slag of stoot. Op onderstaand filmpje is boegeroep te horen en vliegt het bier in de rondte als de juryvoorzitter Hans de winnaar bekend maakt.



Uitreiking van de Popprijs 2007

De 31-jarige dj uit Leiden nam de prijs, een geldbedrag van 10.000 Euro en een beeld van Theo Mackaay, niet zelf in ontvangst. Hij moest draaien op een groot festival in Brazilië. Namens Armin was zijn broer Eller aanwezig. Later was een dolblije Van Buuren tijdens de persconferentie via Skype op een groot videoscherm te zien. Hij vond het jammer dat hij niet in persoon aanwezig kon zijn.


Oud-prijswinnaars zijn onder andere Spinvis, 2 Unlimited, Postmen, Tiësto en Junkie XL.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws