Partyflock aangeklaagd door Buma Stemra

Partyscene Redactie | 21 december 2007
headlines

Partyflock is aangeklaagd door Buma Stemra. Dat maakte Lady Aïda vandaag bekend op haar Rebelbass weblog. De Danceportal heeft auteursrechtelijk beschermd materiaal gepubliceerd.

Het materiaal werd gepubliceerd in het muziekgedeelte van de site. Daar kunnen beginnende producers hun materiaal uploaden en ten gehore brengen aan bezoekers. Tussen de uploads zaten echter ook auteursrechtelijke beschermde muziekstukken, waarop Buma Stemra maatregelen nam.

Buma Stemra


Buma Stemra treedt op als belangenbehartiger voor muziekartiesten in Nederland. De organisatie zorgt ervoor dat auteurs van muziekstukken hun zogenaamde royalty’s ontvangen wanneer hun muziekstukken ten gehore worden gebracht.

Partyflock moet nu betalen voor de gepubliceerde muziekstukken. In een verklaring op de website is te lezen dat de beheerder de bezoekers meerdere malen had gewaarschuwd om alleen rechtenvrije muziekstukken te plaatsen.  Dat is ondanks deze waarschuwing toch gebeurd. Het gedeelte van de site waar de muziekstukken zijn te beluisteren, is offline gehaald.

Partyflock geeft aan dat zij in onderhandeling zijn met Buma Stemra en zoeken naar een oplossing. De website geeft aan onvoldoende financiële middelen te hebben om de Buma Stemra te betalen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws