Nieuw: landelijk taxi nummer

Partyscene Redactie | 21 december 2007
headlines

Taxi

De Brabantse bierbrouwer lanceert komende week een grootscheepse actie waarbij gebruikers van taxi’s per rit een paar euro korting kunnen krijgen. Daarvoor moet je dan een speciaal telefoonnummer bellen (0900-BAVARIA). De actie gaat in meerdere grote steden van start want de brouwe heeft met tientallen taxi-exploitanten inmiddels contracten gesloten. Het is de bedoeling dat de taxi-actie op langere termijn gehandhaafd blijft. Het zou het eerste landelijke taxinummer worden.

Minister Camiel Eurlings van Verkeer, die gisteren het initiatief in Den Haag symbolisch lanceerde, is te spreken over “deze goedbedoelde actie om de verkeersveiligheid te verbeteren”. Naast de naamsbekendheid voor Bavaria is het volgens hem een goede zaak dat de aangeschoten Hollanders nu één nummer kunnen bellen.

Het bierconcern, na Heineken de grootste in ons land, richt met de actie zijn pijlen vooral op mannen tussen 25 en 40 jaar, want bij jongeren tussen 18 en 25 jaar slaat de Bob-campagne tegen rijden onder invloed aan. Ook Veilig Verkeer Nederland ziet geen bezwaren tegen de actie: “Ook de alcoholbranche neemt zijn verantwoordelijkheid. Wij zijn niet tegen alcohol, alleen alcohol en verkeer gaan niet samen. De bierbranche steunt ook de Bob-campagne.”

En ga jij het dit weekend proberen en 0900-BAVARIA bellen met je zatte kop?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws