The Beginning brengt housescene weer samen

Partyscene Redactie | 20 december 2007
headlines

Weet je nog, vroeger? Ze zeggen dat alles toen beter was. Check het zelf in februari in de Hemkade.

Toen dance begon, eind jaren tachtig begin jaren negentig, heette dat nog simpelweg house. Er was geen verdeling tussen techno, electro, trance, gabber of mellow. Tegenwoordig is dat wel zo en heb je alleen al binnen de house of techno legio aan stijlen, ook bij naam en toenaam genoemd. Klinkt allemaal heel erg sentimenteel, maar toch stond iedereen vanaf de eerste house-golf op dezelfde muziek te feesten. The Beginning blikt nu terug op deze periode, met de dj’s die er toen ook bij waren. En ook allemaal gewoon door elkaar. Dat gebeurt op 9 februari in de Hemkade.

vroeger was alles echt wel beter

Classics feesten zijn natuurlijk niet van de lucht de laatste tijd. Over hypes gesproken. Toch lijkt The Beginning er een beetje uit te springen. “Houseclassics zijn op dit moment populairder dan ooit, de tijd was rijp om het feest iets groter neer te zetten,” zeggen organisatoren Alexander Koning en Michel Becks. De muziek op The Beginning zal niet voor niets de periode ’89-’94 bestrijken. “Alles draaide op dat moment nog om het feest,” aldus Koning. “Elke weekend gingen house-liefhebbers op zoek naar kraakfeesten op de Amsterdamse Javakade, de Wielingen of Grasweg. Die magische tijd waarin iedereen eensgezind was ging voorbij, alleen de muziek is ter herinnering overgebleven.”

 

De line-up is groots, met artiesten die vroeger vaak samen draaiden, omdat het toen allemaal toch hetzelfde was en het dus niets uitmaakte. Nu staan ze weer een keer samen op het podium. Marcello, Per, Dano, Miss Monica, Marnix, Pavo, Neuv, Buzz Fuzz, Høkke, The Prophet, Spider Willem, Michel Becks, Fierce Ruling Diva (live), Quazar, Cold Fusion, JP vs Rossi, Alexander Koning en meer nemen je mee terug in de tijd. De deuren zijn geopend van 22.00 tot 06.00 uur en kaarten kosten 19,91 in de voorverkoop en 25 euro aan de deur.

Check ook www.trancentral.nl.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws