Schietpartij voor deur Club Latido

Partyscene Redactie | 9 december 2007
headlines

Bij een schietpartij voor de deur van Club Latido is zondagochtend een portier neergeschoten. De man is overgebracht naar een ziekenhuis, laat een woordvoerder van de politie weten.

De portier werd neergeschoten voor de deur van een pand met twee discotheken. Een daarvan is discotheek Club Latido, waar eind oktober bij een afterparty 150 aanwezigen werden aangehouden tijden eens een grote politie-inval. De meeste arrestanten werden opgepakt omdat ze geen identificatiebewijs bij zich hadden, elf verdachten hadden drugs op zak. De vloer lag echter bezaaid met pillen en wikkels cocaïne. Latido werd daarna op last van burgemeester Cohen gesloten.

Schietpartij voor deur Club LatidoDe dader van de schietpartij is een man die eerder op de ochtend de toegang werd geweigerd. De man werd niet binnengelaten omdat hij zijn zakken niet wilde legen. Omstreeks 07:15 uur werd hij weggestuurd, maar rond 09:30 uur keerde de man weer terug en opende hij vanuit zijn auto het vuur op de club, zo meldt AT5. De portier werd hierbij drie keer geraakt, maar verkeert niet in levensgevaar. Een 35-jarige man die betrokken zou zijn bij de schietpartij heeft zich zondagavond vrijwillig gemeld bij de politie.

De club maakte eind november bekend dat zij, in tegenstelling tot de berichten in de media, gewoon open bleef en dat de sluiting een ander deel van de club betrof:

“Het was even spannend wat de uitkomst zou zijn natuurlijk, maar nu is het hoge woord eruit. Een deel van de club, onder de naam Empire, moet inderdaad op last van de burgemeester een paar weken dicht. Het is in de media een beetje verkeerd opgepakt, het gaat echt maar om een deel van de club. De club zelf blijft onveranderd bestaan en ook de populaire wekelijkse afterparties elke zondagochtend gaan gewoon door. Wat er bij de inval uiteindelijk is gevonden is ook niet zo schrikbarend dat een langere of volledige sluiting gerechtvaardigd zou zijn. AT5 heeft intussen ook naar aanleiding van de volledige informatie haar persbericht aangepast.”

De neergeschoten portier werkte voor de andere discotheek. Het is niet het eerste schietincident voor de deur van de club. Eind mei werd een taxichauffeur na een ruzie neergeschoten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws