Laurent Garnier naar Nederland in februari 2008

Partyscene Redactie | 7 december 2007
headlines

Laurent Garnier

Het is ze eindelijk gelukt! Een van de meest invloedrijke artiesten uit de geschiedenis van de house en techno muziek komt in 11 en Doornroosje optreden. Programmeur Darko Esser van Doornroosje was er al jaren mee bezig, en voor binnenkort sluitende 11 is het uiteraard ook een mooie naam voor in de boeken. Niemand minder dan de Franse legende Laurent Garnier heeft een plek in zijn overvolle schema gevonden om de zusterclubs in Nijmegen en Amsterdam te bezoeken voor een lange dj-set.

Hij is, en binnenkort was, een van de grote hiaten in zowel de Planet Rose geschiedenis als die van 11. Er zijn maar weinig artiesten die zo bepalend zijn geweest voor de ontwikkeling van elektronische dansmuziek als de Parijzenaar. Al sinds de jaren ’80 staat Laurent op de barricaden voor innovatieve elektronische muziek, hetzij als virtuoos dj, hetzij als begenadigd producer (denk aan evergreens als ‘Crispy Bacon’, ‘Acid Eiffel’ en ‘The Man With The Red Face’), hetzij als labelbaas zonder oogkleppen op (F-Communications). Hij weet achter de decks als geen ander een onweerstaanbare en hypnotiserende sfeer te creëren door met veel flair en charisma, perfect getimed de ene parel aan de andere te rijgen. Zonder twijfel kan dit al bestempeld worden als één van de hoogtepunten in 2008. Een lange set van Garnier in een kleine club als 11 of Doornroosje staat gelijk aan een energie uitbarsting waarmee een klein dorp een week lang van elektriciteit voorzien kan worden.

De rest van de line up van deze speciale woensdag editie van Planet Rose zal in januari bekend gemaakt worden. Voor de donderdag in Amsterdam is de line-up bijna helemaal rond: Planet Delsin en 11 bundelen hun krachten voor een verfijnde Planet Delsin Special waarbij Nuno dos Santos de warm-up verzorgt. Onze tip: neem donderdag en vrijdag vrij, dan heb je nog het hele weekend om bij te komen!

Woensdag 27 februari

Planet Rose presents Laurent Garnier

Entree: 15,-

Openingstijden: 22.00 – 04.00 (na 02.00 geen toegang)

Vvk en meer info: www.doornroosje.nl

Donderdag 28 februari

Planet Delsin presents Laurent Garnier

DJ’s Laurent Garnier (F-Com, Paris), Nuno dos Santos (360, Utrecht)

Entree: 15,-

Voorverkoop via Concerto, Rush Hour, Outland, Killacutz in Amsterdam

Online voorverkoop via Beatfreax.com

Openingstijden: 22.30 – 05.00

www.ilove11.nl

www.delsinrecords.com

Klassieker van Garnier: Acid Eiffel

                                                                                                    

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws