Linke Soep versus Club Fritz

Partyscene Redactie | 5 december 2007
headlines

Na een reeks van geslaagde avonden op verschillende locaties hebben Linke Soep en Club Fritz besloten om vrijdag 7 december de handen ineen te slaan voor een zomers winterspektakel in de Amsterdamse BG. Zij presenteren gezamenlijk Linke Fritz: een indoor evenement met een outdoor vibe, waarmee gepoogd wordt een sprankje zonneschijn op het winterse landschap te werpen. Van eetstandjes tot festivaldeejays, van grasmat tot mainstage: alles wordt op alles gezet om de sfeer van een echt zomerfestival na te bootsen. En met Marcus Meinhardt, Platten Peter, Rauwkost, Tony Boogs en Voldaan in de line-up heeft deze avond alles in huis om te gaan lukken ook.
Linke Fritz
Voor de gelegenheid hebben ze de grote benedenverdieping van het Post CS Gebouw omgebouwd tot buitenfestival in de binnenlucht, met alles erop en eraan. De vloer is omgetoverd tot grasveld, compleet met kleedjes, bloemetjes en tafeltjes. Het podium komt rechtstreeks van Rockit waar het in de zomer dienst doet als mainstage. Er staan heerlijke eetstandjes, waar je alles van hotdogs tot ijsjes kunt halen. En er zijn acts als de taptap-dansers, die met hun voeten Villalobos naar de kroon steken of de Sunblock Girls, die kleur in je leven en op je smoel (aan-)brengen.

En dan hebben we het nog niet eens over de muziek gehad. Wat te denken van headliner Marcus Meinhardt bijvoorbeeld, die met zijn deejaysets op Sonne Mond Sterne ieder jaar weer uit de bus komt als publieksfavoriet. Daarnaast is Platten Peter van de partij. Dit is er één die in de schimmige uurtjes zijn grootste bergen verzet. Als resident van de roemruchte Vinylbar is deze jonge topjock een waardevolle spil in het Frankfurtse nachtleven. Ook als producer timmert hij momenteel hard aan de weg. Zijn eerste track Tabasco is in Frankfurtse kringen al een regelrechte hit. Peters laatste bezoeken aan Nederland tijdens De Schillenhut, Krang en Club Fritz konden steevast rekenen op goed gevulde dansvloeren met horden uitzinnige fans.

Platten Peter

De Nederlandse delegatie wordt vertegenwoordigd door Linke Soep icoon Tony Boogs en Club Fritz veteraan Voldaan. Eerstgenoemde heeft zich na een inspirerend half jaar in het sprankelende nachtleven van de Bulgaarse hoofdstad Sofia weer volop in de Nederlandse nacht gedompeld, alles van jacking house tot smerig minimalisme komt voorbij. Voldaan is met diens aanstekelijke minimal techno grooves een aanstormend talent waarmee Nederland het komende jaar zeker rekening moet houden. Hetzelfde geldt overigens voor Rauwkost, het Leidse duo krijgt steevast staande ovaties met zijn indrukwekkende live-act. De verfrissende funky-techno-minimal-fusie van dit tweetal zet iedere dansvloer in lichterlaaie.

Goed nieuws voor degenen die van lang feesten houden: om 20.00 mag je al het festivalterrein op. Gelukkig is er zelfs aan avondeten gedacht bij de standjes, dus wat let je: kom vroeg. Deze winter is het is tenslotte maar één keer zomer.

Meer info op www.piekup.nl en www.clubfritz.nl

Platten Peter op Club Fritz in actie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws