Speedy J na 12 jaar terug

Partyscene Redactie | 5 december 2007
headlines

Schandalig! Want het is alweer ruim 12 jaar geleden dat Nederlands grootste trots op techno-gebied op het podium van Patronaat stond. 20 mei 1995 was de laatste keer om precies te zijn, dat werd dus echt wel weer de allerhoogste tijd! Vrijdag 7 december aanstaande presenteren de Schijfrijders Rotterdammer Jochem Paap, beter bekend als Speedy J. Als goedmaker voor zijn lange afwezigheid in Haarlem komt hij dit keer speciaal een extra lange 3-uurs live-set doen.
Speedy J
Speedy J werd vooral bekend van zijn superhit ‘Pull-Over’ uit de begindagen van de house in de prille jaren ’90. Vandaag de dag zingt nog steeds iedereen mee met dat aanstekelijke acid-loopje. Wat te denken van de absolute klassieker ‘Something for your mind’ uit 1991 die talloze keren werd ge-remixed. Deze en vele andere tracks kwamen uit op het legendarische Plus 8 label van Richie Hawtin.

Maar Speedy J is een man met vele gezichten die zich bepaald niet in een hokje laat vangen. Met zijn albums ‘Public Energy nr. 1’ uit 1997 en ‘A Shocking Hobby’ uit 2000 sloeg hij weer een heel andere weg in. Met industrieel klinkende nummers verlegde hij de bestaande kaders van de dance-muziek. Geheel terecht werd hij vanaf dat moment gezien als een van de grote pioniers in de elektronische muziek. Vooral in het buitenland is hij een van de meest succesvolle en gerespecteerde dance-producers en wordt hij door velen vergeleken met zwaargewichten als Aphex Twin en Orbital. De laatste jaren zoekt Speedy J toch steeds vaker weer de dansbare vierkwartsmaat op. Zo bestond het album ‘Loudboxer’ (2002) uit één grote mix van heftige techno-tracks en in zijn ‘Collabs Sessions’ werkte hij samen met techno-grootheden als Chris Liebing en Adam Beyer.

Vrijdag 7 december 2007

Schijfrijders invite Speedy J (exclusive 3hrs live-set)

Tickets 12,-  voorverkoop / 15,- aan de deur.

Meer info op www.patronaat.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws