Nieuwe blog van Alexander Koning

Partyscene Redactie | 28 november 2007
headlines

Ik kan het me nog goed herinneren, een dinsdag in augustus. Het was rustig in de zaak. ’s Ochtends kreeg ik een mailtje van Maarten van Monumental of ik 23 november wat te doen had. ‘Tja, eigenlijk wel, hoezo dan?’ Het bleef een beetje geheimzinnig. Een paar uur later nog steeds niet veel te doen in de zaak, stond in ene Rocco voor me neus, of ik 23 november wat te doen had.  

‘Volgens mij wel, maar hoezo dan?’

‘Zou je het leuk vinden om een keer in de Gashouder te draaien?’

‘Ja tuurlijk, cool, lijkt me zeker een keer leuk om te doen.’

De Gashouder is en blijft natuurlijk een van de vetste locaties van Nederland. Eerlijkheid gediend te zeggen dat ik het ook leuker vond om in de Gashouder te draaien dan om het feit dat het Awakenings was. Die mening is inmiddels iets veranderd zeg maar (ik lijk GVD Wouter Bos wel).

Lang was ik er al niet meer geweest. De laatste keer was toen Awakenings terug keerde in de Gashouder. Echt vet vond ik het eigenlijk niet, vroeger was het beter (zoals alles natuurlijk als je mijn leeftijd hebt bereikt, of die van Ted ;-)). Tuurlijk had ik respect voor het feit dat Awakenings techno feesten (mijn muziek) geeft op zo’n grote schaal en het ook altijd vol trekt. Misschien was het zelfs een beetje jaloezie omdat het in Haarlem toch wel erg moeilijk is om met techno een grote zaal te vullen.

September werd de line up bekend gemaakt. En ja, vele mensen waren verrast dat ik daar bij stond, ikzelf ook moet ik zeggen. Dat Awakenings nog steeds een grote impact heeft werd me in de volgende dagen duidelijk. Mensen begonnen me te feliciteren alsof ik net de wereldbeker Jeu de Boules binnen had gehaald. Mailtjes, smsjes, hyves berichten etc. stroomden binnen. Ik was echt verrast dat ik van zoveel mensen zoveel positieve reacties kreeg. Ik zag het nog steeds als gewoon in gig in de Gashouder. Maar schijnbaar zagen andere mensen het toch anders.

Alexander en Rocco

Toen was het 23 november, de hele dag kreeg ik smsjes, hyves berichten, faxen, emails, postduiven en flessenpost met ‘succes, maak ze gek, draai ze dol’ etc etc. Het was net of ik voor het eerst op een feest ging draaien. Thanks for the support! Ik moest openen, dus vroeg de auto in en hup naar Amsterdam. Oeps, dat ging wat sneller dan verwacht en om 21.30 uur waren we al binnen. Zo, dat zag er vet uit, dat podium zag er wel wat vetter uit als de laatste keer dat ik hier was.

Awakenings werkt de laatste jaren ook met Jur Lights, de gasten waar wij ook al 12 jaar mee werken op onze feesten. Dus eigenlijk was het wel gezellig dat we zo vroeg waren, konden we nog effe lekker slap ouwehoeren, biertje doen etc. Het was net of ik in onze oude vertrouwde Lichtfabriek was, zoveel bekenden waren er.

Toen ging het licht uit en het geluid aan. Oké, de sound is ook een stuk beter als toen ik er de laatste keer was. Klinkt zelfs super vet. Wel effe wennen met draaien, omdat er veel echo is. Ik vind openen vaak leuk om te doen, vooral als je helemaal leeg begint en het aan het einde gewoon goed vol is. Het is leuk om mensen vanaf het begin te zien en je ze dan  langzaam de dansvloer op ziet komen.

Ik was blij verrast dat het om 23.00 uur al best vol liep en om 23.30 uur was er denk al zon 1500 a 2000 man. Het publiek heeft me echt positief verrast. Omdat ik er de laatste jaren niet zo vaak (lees: nooit meer) geweest was en zo af en toe op het forum keek, dacht ik dat er veel van die echte techno puristen rond zouden lopen, en dat zou niet zo goed bij mijn stijl passen, dit omdat ik me niet echt aan een stijl bind. Maar echt, het publiek is top, geeft superveel feedback, en is echt enthousiast, petje af.

Zelfs toen Michel de Hey zijn effectenkast aansloot en de stroom even uit viel, zodat mijn plaat etc stil viel (zie filmpje) hoorde je geen wanklank, wat heet, het publiek dacht dat het er bij hoorde en begon te klappen en joelen. Doordat Michel er al was,  kwam ik tot de conclusie dat het al bijna tijd was om te stoppen. Shit, dacht ik, ik wil nog wel een uurtje doorgaan. Want ik had het mega naar mijn zin. Maar ja, mijn tijd was voorbij en ik kon even de zaal in.

Ik dacht, ik ga even bij Jur Lighters Freek en Martijn staan kijken hoe het er vanaf daar uitziet, heel even maar. Tering, wat waren die lichtshow, lasers etc vet om te zien. Ik heb daar gewoon 1.5 uur alleen maar staan kijken. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet echt snapte waarom Awakenings altijd zo snel was uitverkocht. Maar nu snap ik het wel een beetje. Ik denk dat er zeker in Nederland, misschien wel Europa, geen technofeest is met zo’n vette show. Het leek wel een vet pop concert of zo. Het is echt een spektakel om te zien en blijft ook gewoon boeien. Het was met Loveland (Queensday), Watergate, Music Hall (Servië) en Undergrounded toch één van mijn leukstedraai ervaringen van dit jaar. En dat terwijl ik altijd toch vrij kritisch ben.

Awakenings heeft mij echt positief verrast, eigenlijk op elk gebied: publiek, geluid, medewerkers, licht en de halve liters Amstel bier (maar dat verhaal vertel ik nog wel een keer)...

Hier vind je de set van Alexander Koning op Awakenings.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws