Voormalig T-Spoon rapper richt bloedbad aan in Polen

Partyscene Redactie | 17 november 2007
headlines

De Nederlandse deejay Humphrey G.M. heeft voor een discotheek in het Poolse Wroclaw een bloedbad aangericht.


Kort daarvoor zou een ruzie hebben plaatsgevonden tussen Polen en Nederlanders. Hierbij zouden dronken Polen zonder aanleiding twee Nederlanders hebben bedreigd en uitgescholden. De Nederlanders kregen ook racistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd, waarna de Polen fysiek de confrontatie zouden zijn aangegaan. Dat meldt een ooggetuige van het voorval op de website van het Algemeen Dagblad.


MC King LoverM. trok na de bedreigingen en opmerkingen over zijn donkere huidskleur een mes en stak drie Polen in gezicht, hals, borst en benen. Twee Polen raakten daarbij levensgevaarlijk gewond. Van een Nederlandse begeleider van de deejay zou uit wraak voor de steekpartij vrijwel alle vingers zijn afgesneden.


Het incident vond plaats voor een discotheek aan het marktplein van Wroclaw, waar vandaag ook het  One Love Fest plaatsvindt, een groot reggaefestival met internationale artiesten uit onder andere Zimbabwe, Groot Brittannië en Jamaica.


De officier van justitie in Wroclaw maakte vrijdag bekend dat de slachtoffers door hun racistische leuzen ook schuld hadden. De Nederlander vluchtte met zijn gewonde begeleider in een taxi. Ze reden later naar een ziekenhuis, waar M. werd gearresteerd.


M., ook bekend als MC King Lover, is als onder andere als rapper betrokken geweest bij Eurodance formaties ‘Two Brothers on a Fourth Floor’, ‘Definition Joy’ en ‘T-Spoon.’ Hij treedt regelmatig op in Polen als reggae, soul, hip hop en R&B artiest.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws