Lucien Foort aan de bling bling

Partyscene Redactie | 15 november 2007
headlines

Lucien Foort breidt uit. De dj heeft zijn naam verbonden aan sieraden- en een t-shirtlijn.

Lucien Foort gaat zich nog meer profileren dan hij al deed. Was hij al actief als dj, producer en radiopresentator, nu gaat de man ook nog een sieradenlijn en een t-shirtlijn lanceren. De sieradenlijn gaat Southend Jewellery heten, naar zijn platenlabel. Lucien: “Ik ben gevraagd om mijn naam, of eigenlijk de naam van mijn platenlabel Southend, te verbinden aan een sieradenlijn die helemaal vanaf scratch wordt opgezet. Ik ben toen op het idee gekomen om het design van de modellen te baseren op de kunststijlen en karakteristieke vormgeving van landen die mij geïnspireerd en gecharmeerd hebben en waar ik als dj gedraaid heb. Zo hebben we er iets heel persoonlijks van gemaakt. Tegelijkertijd denk ik dat het design veel mensen aan kan spreken.”

lucien foort

De eerste twee modellen in de herenlijn zijn de armbanden Mana en de Cairo. Het model ‘Mana’ staat voor ‘trots’ in het Maori en is geïnspireerd door de authentieke kunst van de Maori (Nieuw Zeeland). Het andere model, ‘Cairo’, is gebaseerd op de Egyptische kunst en cultuur. Lucien’s persoonlijke touch komt onmiskenbaar tot uiting in de afwerking. Zo zijn beide modellen voorzien van de opvallende Digidread sluiting, naar beeltenis van Dreadman Lucien. Voor iedere armband heeft de dj eigenhandig een verhaaltje geschreven. De sieraden worden ook met de hand en op maat gemaakt. De herenmodellen zijn binnenkort verkrijgbaar.

het shirt

Dan de shirts. Er was al veel vraag naar de shirts met de Digidread, die Lucien voor zichzelf al liet drukken. Toen de dj bij een gig een fan zag die zelf het shirt nagemaakt had, was het idee voor de kledinglijn geboren: Southend Wear t-shirts. Er is al interesse getoond vanuit verschillende winkels, dus, hou dat in de gaten. Dit hele verhaal en ook nog eens zijn verjaardag, wordt groots gevierd met de Lucien Foort's Blingin' Birthday Bash. Dat gebeurt op zondag 9 december van 20.00 tot 02.00 uur in het Krasnapolsky hotel te Amsterdam. Naast Lucien staan daar ook Erick-E, Roog en Baggi Begovic achter de decks. Kaarten kosten 22,50 euro in de voorverkoop en 30 euro aan de deur. Voor vip tickets leg je 50 euro neer. Zowel de sieraden als de shirts worden hier officieel gepresenteerd.

Check ook www.southendhousemusic.com voor meer info. De sieraden en shirts zullen ook hier te koop aangeboden gaan worden.   

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws