De Schillenhut - er broeit iets ondergronds

Partyscene Redactie | 9 november 2007
headlines

Management Jan Smit en Yolanthe dreigt met juridische stappen jegens Schillenhut!

De Schillenhut, een ondergronds reizend party circus wat op onverwachtse plekken in Amsterdam opduikt, ontving van het management van Jan Smit en zijn liefje Yolanthe een mail omtrent het geschonden portretrecht van de twee BN-ers op de flyer van het feest op vrijdag 16 november. Hierin wordt dringend verzocht het portret van mevrouw Cabau van Kasbergen en J. Smit per direct van de flyer te verwijderen op de website, alsmede alle mogelijke andere plekken waar haar portret is ingezet.  

De organisatie van De Schillenhut betreurt deze gang van zaken ten zeerste, en wijst erop dat het om een ludieke promotionele uiting gaat, gezien het hilarische thema Celebrity Padvinderkamp wat aan deze speciale vijfde jubileum editie van het feest is verbonden. Toch is de flyer aangepast om verder gezeur en rompslomp te ontlopen. Deze is te zien op www.deschillenhut.nl 

De organisatie van De Schillenhut wil overigens graag een appeltje schillen voor Jan, zodat hij spoedig herstelt en binnenkort weer een toontje lager kan zingen op de bühne. Ook wordt de zanger bij deze uitgenodigd om zelf langs te komen om dit heuglijke feestje mee te maken. Hij heeft nu immers toch veel tijd over in het weekend nu er niet meer gezongen mag worden. Yolanthe is uiteraard ook van harte welkom in Club Meander te Amsterdam deze vrijdag 16 november om het jubileum van dit ondergrondse festijn mee te vieren. En om hen een warm onthaal te geven roept de organisatie iedereen op om als Jan of Yolanthe verkleed te gaan, met of zonder masker.   

De Schillenhut vs Jan Smit

Voor diegenen die nog niet bekend zijn met het rondreizende fenomeen De Schillenhut: deze vuige fuiven staan voor ongecompliceerde gezelligheid, kleinschaligheid, nieuw talent en telkens nieuwe en ongebruikelijke locaties in Amsterdam. De organisatie wil laten zien dat dure/bekende dj’s en geijkte locaties niet nodig zijn voor een puike avond vol schrale schobbejakken die ‘n ware slemppartij aanrichten. Verrassingen zijn er ook altijd, zoals foute en vunzige muziek op de toiletten (The Plees to Be), kleurplaten, juichsticks, neon armbandjes, kaas & leverworst, zakjes met snoep en andere guitige goodies, speciale gasten en meer van die ongein. 

Want sinds vrijdag 26 mei 2006 borrelt er iets ondergronds in Amsterdam en is De Schillenhut drie keer onder de grond opgezet: onder de Bijenkorf, onder een eeuwenoude kerk, en onder Paradiso. Eénmaal bloeide er iets bovengronds, en wel boven de Palladium aan het Leidseplein. De tijd is nu rijp voor het officieuze jubileum, de vijfde editie die wederom ondergronds zal plaatsvinden: in de Meander in hartje Amsterdam. En omdat het een speciale editie betreft is het wc festijn The Plees to Be terug van weggeweest én is er een thema aan gekoppeld: het doldwaze Celebrity Padvinderskamp!

Ook op deze editie zal nieuw, vuig talent, dat langzaamaan door de smurrie die dancescene heet naar boven aan het borrelen is, iedereen verrassen. Zoals Johanna Mercker, de zeer schone en talentvolle volgelinge van Michael ‘Ille Bitch’ Von L. Zij verovert langzaam maar zeker de harten van de ravers in het ganse land en daarmee de dansvloeren van talloze illegale feestjes en clubs zoals Stalker, Doornroosje, Flex Bar, Club Rembrandt en de Lichtfabriek. Op oudjaar staat ze zelfs op Sven Väth’s Cocoon avond in de Rotterdamse Maassilo!

Verder is Monotom van de partij. Waar ’s nachts of ’s ochtends gezelligheid en gekkigheid te beleven is, steekt altijd wel de rode puntmuts van Monotom boven het publiek uit. Een dj die kleur geeft aan dansende mensen met zijn opvallende verschijning. Zijn repertoire bestaat uit een combinatie van minimal en techhouse, en alle vage genres die daaromheen hangen. Anders dan zijn naam doet vermoeden zijn z’n platen altijd funky, iets wat zeker ook geldt voor zijn Alter Music maatje Freddy Spool waar hij back2back mee gaat deze avond. Dit is ook zo'n dj zonder grenzen. Hij stond al met NYC hot-shot Alexander Technique geprogrammeerd en rockte al het Haarlemse Patronaat en de Sinners. Geen vrees voor een uitgekauwde puristische set van de goede man, hij weet je altijd op het verkeerde been te krijgen.

Die zelfde beentjes krijgt Moritz ook al een tijd overal met gemak van de vloer. Na zijn debuut een jaar geleden op Diep Gezonken is hij druk bezig de underground scene te veroveren. Op feesten als Voidd, Boot25 en Shoeless weet hij altijd feilloos de juiste snaar te raken bij de ravers die er maar geen genoeg van krijgen. Ook op menig smerige after is hij een graag geziene gozer om tot diep in de middag totaal door te draaien.
De Schillenhut 5
Als laatste zijn Nice Guy Eddy en Flexmeister F. van de partij. Op De Schillenhut in de kelder van Paradiso kregen ze iedereen al helemaal stuk, en ook deze keer zullen ze zich keihard bewijzen. Eddy gaat weer live met dex ‘n’ effects, met elementen uit oude funk tot en met de nieuwste vloervullers. Dit borrelt samen tot een dynamisch hoogtepunt waarbij je niet stil kan staan. Flexmeister F. draait al bijna 15 jaar, organiseert al 10 jaar feesten, en stond naast Paradiso de afgelopen tijd op feesten in Stalker, Lichtfabriek, Sinners, Escape en Odeon te spinnen. Een vrouwvrindelijke, warme en originele platenkeus, dus geen saai minimalgeneuzel, dáármee pakt hij de dansvloer in. Platen zonder gevoel en ziel vindt je namelijk niet in de tas van deze schunnige schillenboer.

Kortom: verwacht niets en beleef alles, is het devies van deze schillige avond die reeds voor de vijfde maal Amsterdam onveilig maakt. En omdat het de vijfde keer is, wordt er minimaal tot 05.00 doorgeknald. Bij een gillende menigte wordt er stug doorgegaan tot niemand meer zin heeft. Ook de entree is deze keer slechts 5 euro. Geen geld voor zoveel schilligheid!
Tug Club
Maar er is meer! Het thema en de dresscode is dus Celebrity Padvinderskamp! Dat betekent: vele wulpse welpjes, wilde woudlopers, zakdoekje leggen, niemand zeggen, disco-regenboog spoorzoeken naar de verborgen pot met 90s snoep (zwart/wit poeder, knotsen, fireballs, zure matten etc), knopen leggen met minimalsjaals, Jo met Banjo karaoke tijdens Club Sanitair - The Plees to Be en meer. Wie de meest schillige (sc)outfit aanheeft of een BN-er masker op heeft én tevens lid is van www.deschillenhut.hyves.nl maakt kans op gratis entree plus een originele Schillenhut goodiebag inclusief heuse minimalsjaal, opplak-minimal-baardje, fleurige juichsticks, jaren 90 snoepzakje en dikke muziek van de artiesten.

Tenslotte: hier vind je bewegend beeld van de vorige Schillenhut in de morsige kelder van Paradiso: www.youtube.com/watch?v=2gdknrA6Jkg

En met oudjaar borrelt er iets onder water… De Schillenhut zal dan namelijk opgezet worden in een scharrige sleepboot gelegen aan het NDSM terrein in Amsterdam Noord! Verwacht geen betaalde toiletten, bizarre entreekosten en dure drankprijzen, maar wel een donker rave ruim, geen sluitingstijd, veel Peppi & Kokki verrassingen en slechts 250 muzikale metgezellen die het nieuwe jaar link in willen luiden! Meer informatie over de line up, voorverkoop etc. binnenkort op www.deschillenhut.hyves.nl

Vrijdag 16 november 2007

Club Meander – Voetboogstraat 3 – Amsterdam

23.00 – minimaal 05.00

Entree: slechts 5,-

Dresscode: celebrity/scouting/padvinders

www.deschillenhut.hyves.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws