Wegens succes: nieuwe Earplug actie

Partyscene Redactie | 7 november 2007
headlines

Ook altijd zo’n piep of ruis in je oren als je thuiskomt van een avondje clubben? Meestal is dat de volgende dag verdwenen. Maar op een gegeven moment gaat die piep of ruis niet meer weg. Tijd voor op maat gemaakte oordoppen dus!
Ook Roger Sanchez zweert erbij
Electronation organiseert wegens groot succes voor de derde maal een middag en avond waar je tegen een nette prijs je eigen op maat gemaakte oordoppen kan laten maken waarmee je alles scherp hoort, maar op een lager niveau. Dit kost je 90,- (alleen contant betalen) in plaats van 120,-. Aanstaande dinsdag 20 november kan je dit laten doen bij de Sugar Factory op de Lijnbaansgracht 238 in Amsterdam. Mail even naar noise@electronation.nl en meld je aan. Lees hieronder nog even waarom die 90,- euro het echt waard is, aangezien doofheid en de piep/ruis onomkeerbaar zijn.

Tijdens het uitgaan loop je vrijwel altijd gehoorbeschadiging op. Van een bruine kroeg tot discotheek en van festival tot concert, overal is het geluid zo hard dat je gehoorbeschadiging oploopt.

De meest voorkomende aandoeningen door te veel te hard geluid zijn:

-Lawaaidoofheid: doofheid door lawaai, is niet te genezen.

-Tinnitus ookwel oorsuizen: alle klachten waarbij patiënten aangeven dat zij fluiten, zoemen, gesis, brommen of een ander geluid horen, zonder dat dit daadwerkelijk buiten het hoofd aanwezig is, wordt oorsuizen genoemd, is niet te genezen.

-Hyperaccusie: overgevoeligheid voor geluid, hierdoor zijn geluiden op een normaal niveau zeer pijnlijk aan het gehoor van de persoon.

Naast de directe gevolgen, zoals sterk verminderde spraakverstaanbaarheid, kan slechthorendheid leiden tot andere klachten van lichamelijke en psychische aard, zoals stress. Vervelende, blijvende klachten voor individuen, zowel in werk- als in privé-sfeer. Maar ook voor bedrijven en organisaties: wie lijdt aan doofheid gaat minder presteren. Bovendien is iedere werkgever verplicht om te voldoen aan Arbo-voorwaarden, waardoor bijvoorbeeld WAO-perikelen worden voorkomen. Kortom: nu oog hebben voor het gehoor, voorkomt later veel problemen.

De oordoppen zijn dus uitermate geschikt voor bezoekers van evenementen, dj's, vj's, barpersoneel, stagemanagers, artistmanagers & bookers, en iedereen die verder frequent in omgevingen met te hard geluid verkeert. Meer info vind je op www.filterz.net.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws