PS Interview: dj Jurgen

Partyscene Redactie | 2 november 2007
headlines

Tijdens het Amsterdam Dance Event liepen we Jurgen Rijkers (40), beter bekend als dj Jurgen, tegen het lijf. Nog steeds druk in de partyscene, en niet alleen met draaien en produceren. Hij heeft ook zijn eigen show op Fresh FM.

Tekst: Frank Böhm

Je bent op bijna alle edities van het ADE geweest, hoe vond je t dit jaar?

ADE wordt elk jaar groter en je ziet dat de dancescene zich wereldwijd ontwikkelt en professioneler wordt. Er komen dus steeds meer mensen uit landen die voorheen nooit op het ADE kwamen en dat is altijd leuk voor de contacten. Zelf heb ik dit jaar en vorig jaar wat clubeigenaren uit Rusland en de Oekraïne ontmoet waar ik binnenkort voor ga draaien, dus in dat opzicht heb ik wel leuke zaken gedaan.
dj Jurgen
Hoe vind je het ADE in vergelijking met deWinter Music Conference in Miami?

Op ADE komen mensen ook echt om zaken te doen. Men is alweer vroeg uit de veren en opde conferentie aanwezig, ondanks het heftige avondprogramma dat er dit jaar weer was. De WMC in Miami vind ik meer een verkapte vakantie. Daar zijn weinig mensen op de beurs zelf aanwezig, alles gebeurt daar bijna in hotels, je afspraken heb je daar onder het genot van een cocktail en daar ga je eigenlijk alleen maar heen vanwege de feesten. Een soort Ibiza maar dan in Miami dus.

Staat er weer een klapper zoals Better of Alone aan te komen binnenkort?

Haha, nou er komt binnenkort wel weer wat nieuws uit. Zeker niet in de stijl van Better of Alone. Dat was een leuke plaat in dat tijdsbeeld maar ik hoop natuurlijk stiekem wel dat ‘ie net zo succesvol wordt. Al denk ik niet dat dit te evenaren valt want wereldwijd stond deze plaat in de top 10.

Hoe zat het verhaal ook alweer precies tussen dj Jurgen en Alice DeeJay?

De producers Pronti en Kalmani had ik ontmoet in Groningen waar zij hun studio hadden. Ze lieten mij een paar dingen horen en toen bleek dat ik al heel veel van hun producties draaide. Ik heb hun toen voorgesteld aan Wessel van Diepen die op dat moment een paar goede producers zocht. En toen hebben we samen Better of Alone gemaakt. Toen het zo’n commercieel succes bleek wilde Wessel graag door met het project maar ik zag het niet zo zitten om zulke commerciële platen te maken. Toen hebben ze er maar Alice Deejay van gemaakt en er een act bij gezocht. Dus met Alice Deejay heb ik nooit wat te maken gehad, iets wat mensen wel altijd denken.
dj Jurgen
Ok, dat is uit de wereld! Je draait tegenwoordig al lang geen clubtrance meer, hoe omschrijf je nu je muziekstijl?

Ik heb altijd zo’n hekel om dingen in hokjes te plaatsen en er een labeltje aan te hangen maar als we het dan toch moeten omschrijven: eigentijdse house met een electro sausje.

Je hebt een plaat gemaakt met mc Vika Kova?

Vika Kova ken ik eigenlijk al ver voordat ze doorbrak als mc dus het was wel leuk om met haar te werken. Tot nu toe heb ik maar één productie met haar gedaan, dat was Boyzz die eerder dit jaar uitgekomen is.

Met wie zou je nog wel eens een plaatje willen maken in de studio?

Ik vind Fedde le Grand op dit moment één van de topproducers van Nederland, maar ook de sounds van Terranova en Austin Leeds spreken mij erg aan.

Je gaat in 2008 een tour doen door USA en Colombia, vertel daar eens wat meer over

Ja de plannen zijn om in februari een kleine toer te doen in Amerika en dan draai ik in Dallas, Houston, San Antonio en Los Angeles. In Columbia heb ik vorig jaar een groot festival gedaan samen met Chus en Ceballos en daar heb ik wat leuke contacten opgedaan zodat ik binnenkort weer in een aantal clubs in Cali en Bogota sta.
dj Jurgen
Wat vind je van de vele classics feesten de laatste tijd? Pak jij die boekingen allemaal aan?

Omdat ik natuurlijk bijna vanaf het begin van het ontstaan van de house al meedraai en ik natuurlijk alle platen vanaf het begin jaren 90 heb word ik uiteraard vaak gevraagd hiervoor. Maar ik draai maar een paar van dit soort party’s per jaar omdat ik de sound van nu veel interessanter vind en ik niet wil blijven hangen in het verleden. De sfeer van toen krijg je jammer genoeg toch niet meer terug.

Wat vind je ervan dat Dimitri gestopt is met draaien?

Ja erg jammer, Dimitri is toch vanaf het begin mijn held geweest hij is toch wel de man die house in Nederland op de kaart heeft gezet.

Wat zijn je plannen voor het komende jaar?

De plannen zijn om proberen iets meer tijd in de studio door te brengen en meer producties uit te brengen. Wat wel lastig gaat worden want naast het draaien in het weekend doe ik ook nog elke ochtend drie uur radio bij Fresh FM wat heel veel tijd in beslag neemt.

Tenslotte, waar zie je jezelf over 10 jaar? Nog steeds werkend in de partyscene?

Ik hoop het wel, ik heb eigenlijk mijn hele leven niets anders gedaan, al denk ik wel dat ik dan meer dingen op de achtergrond doe.

Better of Alone

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws