Yourparty: O.W.A.P.

Partyscene Redactie | 2 november 2007
headlines

Vandaag start er een nieuwe rubriek op Partyscene: Yourparty! Organisatoren vertellen daarin wekelijks op vrijdag waarom je naar hun feestje datzelfde weekend moet komen. We starten vandaag met dj en organisator Joost van Bellen. Want vanavond viert zijn Meubelstukken het vijf jarig bestaan van de Original Warehouse Acid Party.

Tekst: Frank Böhm

Vertel even aan onze kijkertjes waarom dit feest niet te missen is

Omdat het een wonder der cultuur is dat een stroming als dance nog steeds bestaat, en het ongelofelijk is dat degenen die het 20 jaar geleden begonnen zijn er nog steeds zijn én het nog steeds kunnen als geen ander!

Wat maakt juist deze vijfde jubileum editie van OWAP zo bijzonder?

Dat het de vijfde keer is, gebaseerd op 20 jaar dance muziek. En dat we een paar nieuwe gigantisch grote smileys hebben laten naaien, en dat die er ontzettend veel zin in hebben hoor ik net. En dat dj Graeme Park me net belde dat ’ie niet kan wachten om hier te zijn en dat er zelfs types uit Manchester van de Hacienda van vroeger hierheen komen vliegen. En Peter, mijn compagnon tegenwoordig house-opa heet en ik house-oma gedurende deze dagen van acid.

Joost van Bellen en Remy

Waarom wordt het niet in de NDSM hallen of ‘n andere underground locatie gehouden?

Heel lang verhaal, maar ik hou het kort. Het mag en kan gewoonweg niet meer. Teveel aangescherpte regels, je mag geen herrie meer ‘s nachts maken op een locatie als NDSM. Dus zijn we uitgeweken naar de plek waar het O.W.A.P. twee maal met veel succes gehouden is. Als je een beetje door je wimpers kijkt is het ook een verlaten industrie terrein waar die Powerzone staat toch?
Acid
Vertel eens wat meer over het ontstaan van acid

Oma vertelt: in de tijd dat er alleen nog gitaar muziek en domme popmuziek bestond waren er wat heren in Chicago die snoepjes aten waar ze een beetje raar van werden, toen gingen ze muziek maken. Alhoewel muziek… het werd een raar geheel van een doorlopende bonkende basskick met een piepknor apparaat eroverheen. Omdat ze zo ver heen waren vergaten ze op een stopknop te drukken, zodat het wel 12 minuten lang dezelfde takkeherrie werd. Dat nummer noemden ze Acid Trax en zichzelf Phuture. En zo is het gekomen, acid house was geboren. En dat was natuurlijk erg leuk voor iedereen.

Noem vijf platen die je zeker gaat draaien

Everything starts with an E

We call it aciiiiiiiiiiiiiied

Spank Spank

I got a big dick

Jesus loves the acid

Als laatste deze stelling: classic feesten zijn voor de houseveteranen met kinderen die slechts twee keer per jaar nog uit gaan.

Ja klopt als een bus. En voor jonge pottenkijkers die wel eens willen weten hoe het vroeger in de begintijd nou klonk (dat klonk dus top, ruige pure ongepolijste energie!). En laten we eerlijk zijn: zonder acid house had de wereld er een stuk slechter uitgezien.

Er zijn voor de late beslissers nog wat kaarten aan de deur te koop a 35 euro. Meer informatie vind je op www.owap.dj

De O.W.A.P. tent op het 10jarig bestaan van Meubelstukken

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws