Agoria in Amsterdam

Partyscene Redactie | 24 oktober 2007
headlines

De donkere herfstdagen zijn weer aangebroken, echter voor Electronation is dit geen reden om het laatste weekend van oktober thuis te blijven zitten. Zaterdag 27 oktober vindt Rex… Electronation live plaats in de Sugar Factory in Amsterdam. Volgens het gebruikelijke recept bestaat de line-up uit een combinatie van zowel buitenlandse als Nederlandse artiesten. De klapper deze keer is Agoria uit Frankrijk, die met Les Violons Ivres een grote hit had de afgelopen zomer.

Agoria

Toen de Franse DJ/producer Sebastian Devaud, beter bekend als Agoria, in zijn jonge jaren voor het eerst in aanraking kwam met elektronische muziek raakte hij meteen in vervoering. Hij begon met produceren en dit resulteerde in het in 2004 uitgebrachte album Blossom. Het album kan gekenmerkt worden als melodieuze techno en is met releases als La 11eme Marche, Sky is Clear en Spinach Girl met lof onthaald in de internationale dancescene. Sindsdien is Agoria met gigs in internationale clubs zoals Rex (Parijs), Fabric (Londen), Watergate (Berlijn) en op festivals als Sonar een niet meer weg te denken artiest. Na zijn optreden in de Electronation tent op Dance Valley van dit jaar is Agoria dit keer terug voor de officiële release party van zijn mix voor de At the Controls serie, waar eerder grote namen als Claude VonStroke en James Holden ook aan meewerkten.

Maar er is meer! P. van Dongen krijgt de eer om de avond te openen met een dj set. Na een aantal releases op Wolfskuil records is hij opgepikt door het label Audiomatique van Steve Bug, dat zijn eerste solo EP heeft uitgebracht. Hierna volgde nog een release met Darko Esser. Zijn sets staan bekend om de combinatie van ruige beats en gevoelige melodieën. De talentvolle dj/producer Roel H. zal een veelzijdige live set neerzetten. Als waar muziekliefhebber is Roel Hoogendoorn is beïnvloed door verschillende stijlen van elektronische muziek (minimal, electro, techhouse en techno). En zoals het iedere Rex betaamt, is Electronation uiteraard met een resident vertegenwoordigd. Ditmaal is het aan GenErik om het publiek bespelen met een set vol elektronische klanken. Meer info vind je op www.electronation.nl  

Agoria - Les Violons Ivres

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws