O.W.A.P. viert 5-jarig bestaan

Partyscene Redactie | 23 oktober 2007
headlines

Op vrijdag 2 november is The Powerzone het domein van de Original Warhouse Party.

Het is wat, met al die jubilerende feesten. Ook The Original Warehouse Acid Party is jarig en viert het 5-jarig bestaan met een knallende acid rave in de Powerzone in Amsterdam. Voor wie daar zin in heeft, kun je tot 2 november je smiley’s weer uit de kast halen, want dan is het zover. Organisator Meubel Stukken had al haar kaarten ingezet op een rauwe ouwe locatie ergens in de stad, maar door de nieuwe strikte regels en de weinige locaties in Amsterdam is dit op het laatst afgeblazen. Ach, ook in de Powerzone kun je mooi een paar jaar terug in de tijd gaan en speelt iedereen in de oude acid stijl het dak eraf.

Remy en Joost van Bellen (1990)

De line-up is top. Om te beginnen haalt de organisatie Phuture naar Amsterdam. De groep uit Chicago, met onder meer DJ Pierre, vond de acid hoogst persoonlijk uit en maakte al in 1987 het bijna twaalf minuten durende nummer Acid Trax. Daarmee was de naam voor de nieuwe muziekstroming geboren en zetten de twee zich in één klap op de kaart. Daarna volgden nog We Are The Phuture en Slam, dat ook wereldhits werden. Dit jaar heeft Strictly Rhythm/Defected nog de oude hit Rise From Your Grave opnieuw uitgebracht. Hun term The Phuture Will Survive bleek waarheid en de groep zal een flink stuk housegeschiedenis brengen op OWAP. Ook Graeme Park, bekend van de legendarische club The Hacienda en de Londense acid koningin MC Kinky zijn van de partij. De Nederlandse inbreng komt van Joost Bam Bam van Bellen, Eric de Man en Remy, die terug gaan naar hun RoXY tijd.

In de kleine zaal staan RoXY pionier KC The Funkaholic, Cassie 6 en DJ Deep achter de decks. De garage zaal wordt gehost door de diva van de Nederlandse dance Miss Bunty. Meubel Stukken vraagt iedereen zoveel mogelijk fluitjes, fluor kleding, stadion toeters en smileys mee te nemen om het 5 jarig bestaan van het O.W.A.P. tot een legendarisch te maken. Kaarten kosten 30 euro in de voorverkoop en 35 euro aan de deur. Maar misschien is het dan al te laat.

Partyscene mag 4x2 gastenlijstplekken weggeven. Winnen doe je hier.

Meer info op www.owap.dj of www.meubelstukken.nl.

Met dank aan Michiel Singer voor de foto van Joost van Bellen en Remy (Gaultier party, september 1990)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws