PS interview: Shinedoe

Partyscene Redactie | 9 oktober 2007
headlines

De befaamde Brusselse technoclub Fuse heeft de Nederlandse dj Shinedoe gevraagd de nieuwe compilatie te mixen. Opnieuw een mijlpaal voor de dj, wiens platen wereldwijd goed opgepikt worden en wiens label Intacto, dat ze runt samen met Dylan Hermelijn a.k.a. 2000 and One, ook als een speer gaat.   

Tekst: Jesse Voorn

Hoe komt Fuse bij jou?

Shinedoe: “Stefaan (van het Belgische label N.E.W.S) en Fuse hadden me gevraagd of ik een mix cd wilde maken, naar aanleiding van de dj-sets die ze van me gehoord hadden.”

shinedoe

Hoe was het om die cd te mogen mixen en samenstellen?

Shinedoe: “Erg leuk, maar ook pittig. Je hebt maar 73 minuten om toch een verhaal te maken.En omdat ik van verschillende genres houd binnen de elektronische muziek, was het toch af toe moeilijk om een selectie te maken. Met gevarieerde tracks wilde ik uiteindelijk een eenheid creëren. Dus van house naar minimal, naar (Detroit) techno.” 

Er staan ook een aantal Nederlandse namen op de tracklist. Waarom vind je het zo belangrijk het Nederlandse product te promoten?

Shinedoe: “Omdat er in Nederland echt getalenteerde producers actief zijn. Ik vind het belangrijk dat ook zij er tussen staan. Zo lang de muziek goed is waarom niet?”

Hoe staat het ervoor met de Nederlandse technoscene?

Shinedoe: “Het gaat volgens mij wel goed. Ik krijg vaak positieve reacties van dj's uit het buitenland over Nederlandse producties. Er zijn ook steeds meer Nederlanders bezig met produceren, die oshinedoeok echt tracks maken van hoge kwaliteit. Zoals Polder aka David Labeij en Lauhaus. Die worden steeds meer in het buitenland gevraagd. Verder is 2000 and One "the hitmachine" ook bijna elke weekend te vinden in het buitenland.”

Wat kan zo’n fuse cd je brengen?

Shinedoe: “Ten eerste ben ik echt vereerd dat ze mij gevraagd hebben om tussen het rijtje van Steve Bug, DJ Hell en anderen te staan. Dat vraagt zeker om vertrouwen van hun kant. Wat de cd mij kan brengen, is dat ik eindelijk een mix-cd uit hebt. Er was zoveel vraag naar, haha.”

Hoe staat het met je eigen releases?

Shinedoe: “Met mijn eigen releases gaat goed. Ik heb even mijn eigen producties op een laag pitje gezet, vanwege de mix-cd, mijn album en de remixen. Op de Fuse Vinyl versie staat een track van mij: Diagolue. En aan het eind van dit jaar komt er op mijn eigen label Intacto nog een track uit.”

Hoe komt het denk je dat jouw muziek zo aanspreekt?

Shinedoe: “Ik denk door het gevoel en de groove. Ik denk ook dat mijn Nigeriaanse roots onbewust wel in mijn muziek zitten ja.”

Hoe ben je de laatste jaren veranderd?

Shinedoe: “Ik merk, vergeleken met de laatste jaren, dat ik het erg druk heb, door de vele boekingen in het buitenland en de vele aanvragen voor releases en remixen. Verder weet ik heel snel wat ik wel of niet wil. Rust en sociale contacten zijn ook erg belangrijk, dat schiet er soms bij in, maar ik doe mijn best om dit te behouden.”

shinedoe

Sta jij alleen voor techno, of is er meer?

Shinedoe: “Er is meer, maar binnen het woord techno, kun je oneindig doorgaan, dat is het mooie van techno. Techno betekent voor mij puurheid, warmte en gevoel. Het maakt niet uit of het minimale techno, tech-house, acid techo, jazzy techno, detroit techno en ga zo maar door is.”

Heb je eigenlijk een plan voor jezelf?

Shinedoe: “Nee, gewoon doen wat ik leuk vind en dat is muziek. Ik geniet nu van produceren, het runnen van het label, INMOTION en draaien. Verder hoop ik dat het zo mag voortzetten. Mijn grootste verdienste vind ik dat ik mensen kan laten genieten van mijn muziek.”

Fuse presents Shinedoe is nu uit via N.E.W.S.

Check ook www.shinedoe.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws