PS Interview: Gregor Tresher

Partyscene Redactie | 5 oktober 2007
headlines

Gregor TresherOp 29 oktober komt Gregor Tresher’s debuut album A Thousand Nights uit. Het is een plaat met tracks voor de dansvloer, een mix van minimal, tech-house, techno en electro, oftewel de sound van nu. Veel van zijn tracks doen het al tijden goed in sets van Sven Väth, Anthony Rother en Billy Nasty, en kwamen uit op labels als Datapunk en Cocoon. Het Duitse magazine Raveline onderscheidde de Duitser ook al met een Best Producer Of 2006 award. Het gaat dus erg lekker met Gregor, en Partyscene had een gesprek met hem.

Tekst: Frank Böhm

Wat houdt je bezig de laatste tijd?

Ben druk aan het reizen met mijn A Thousand Nights album tour tot eind van het jaar, en daarnaast ben ik zoals altijd bezig met het produceren van nieuwe muziek.

Je optreden op zaterdag 13 oktober in Doornroosje wordt je eerste gig in Nederland.

Dat klopt, heb nog nooit in Holland opgetreden, maar voor oudjaar sta ik maar nog drie keer in Nederland: in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Heb veel goede verhalen gehoord over jullie dus ik kijk ernaar uit!

Hoe is het met de scene gesteld in Frankfurt waar je woont?

De Cocoon club en Robert Johnson zorgen voor veel goede muziek dus we mogen niet klagen haha.

Door welke muziek ben jij beïnvloed?

Depeche Mode, The Human League, Heaven 17, The Cure, Duran Duran, Anne Clark, New Order, Front 242, Prince en nog veel meer. Vanaf 1997 ben ik zelf begonnen met produceren.

Gregor Tresher

Hoe heb je dit geleerd? En werk je graag overdag of ’s nachts?

Ik heb een cursus bij SAE gedaan in Frankfurt en nog een andere cursus waarmee ik Bachelor of Recording Arts werd. Doordeweeks begin ik meestal in de studio eind van de middag, tot een uur of 21.00.

Nog tips voor beginnende producers?

Koop goede speakers, die zijn heel belangrijk omdat je daarmee je afmix werk sterk kan verbeteren.

Je draait liever dan dat je live optreedt hè?

Ik draai inderdaad bijna altijd, maar afgelopen juni deed in mijn eerste live optreden in de Fabric in Londen. Dat vond ik toch wel erg leuk, dus dat ga ik vaker doen! Maar niet té vaak, het moet wel speciaal blijven.
Gregor Tresher
Heb je nog favoriete tracks op je album?

Ben met alle tracks content, maar als ik twee favoriete moet uitkiezen, dan ga ik voor A Thousand Nights en Running Systems.

Hoe belangrijk is Sven Väth geweest voor het verloop van je carrière?

Sven is een geweldige dj, hij is van grote invloed op me geweest en is dat nog steeds, zoals hij dat waarschijnlijk voor veel producers en andere mensen werkzaam in de muziekbusiness is in Frankfurt.

Wat zijn tenslotte je plannen voor 2008?

Veel nieuwe muziek maken en een nieuwe plek voor mijn studio vinden. Daarnaast kijk ik uit naar de vele nieuwe plekken, clubs, landen en mensen die ik ga ontmoeten!

www.gregortresher.de

www.myspace.com/gregortresher

Gregor Tresher - A Thousand Nights



Gregor Tresher - The Now People



Gregor Tresher - Full Range Madness



Gregor Tresher & Guy Gerber - Open The Gates

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws