PS interview: Bob Sinclar

Partyscene Redactie | 25 september 2007
headlines

De Parijse dj en producer Bob Sinclar is de laatste tijd niet meer uit de hitlijsten weg te slaan. Zijn op reggae gestoelde house gaat er overal in als koek. Hij presenteert zich als de playboy van de dance en laat zich stiekem ontvallen ook wel die levensstijl te willen leven. Hij ziet dan ook duidelijke overeenkomsten tussen hemzelf en Hugh Hefner, oprichter van Playboy. Niet verwonderlijk dus dat Bob de nieuwe Live at the Playboy Mansion mixte. Het album wordt uitgebracht op Defected en ligt binnenkort in de winkels.

bob sinclarJe hebt een drukke zomer gehad zeker?

Bob: “Afgelopen zomer was ongelooflijk. Ik heb enorm veel internationale gigs gedaan op een rij en dat was erg vermoeiend, maar wel leuk. Ik wilde daarna wat rust nemen en ben naar Los Angeles gegaan. Daar weet niemand wie ik ben. En geloof me, aan deze kant van de wereld is er geen house muziek. Ik ben in een paar clubs geweest en het bestaat simpelweg niet.”

Ze lopen daar dus wat achter…

Bob: “Ja. Binnenkort ga ik echter draaien in Las Vegas en dat zal wel anders zijn. Maar ze zouden hier best iets cools kunnen opzetten. Ik ga wel aan de slag met een nieuw album, waar die East Coast of West Coast vibe in terug zal komen. Maar dat is nog maar een ideetje dat ik nu heb.”

Hopelijk doe je wat goede contacten op daar…

Bob: “Ja, dat komt wel goed. Ik heb Fergie al ontmoet, dat was leuk. Ik heb veel dromen en in mijn leven zijn al veel dingen gebeurd. Ik ben gezegend met wat ik gedaan heb, want ik had nooit kunnen indenken dat ik dit niveau van produceren zou bereiken. Ik denk daarom dat het voor mij een goede tijd is om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging binnen het produceren.”

Je gaat geen filmster worden?

Bob: “Nee, daar spreek ik ook niet goed genoeg Engels voor. Ik heb dat afschuwelijke Franse accent en ik ben er ook niet voor in de wieg gelegd. Ik ben gemaakt voor muziek. Misschien kan ik muziek maken voor een film. Alles kan gebeuren hier, het gaat allemaal om contacten.”

bob sinclar

Je hebt de nieuwe Live At The Playboy Mansion gedaan. Was het altijd een droom van je om daarbij betrokken te raken?

Bob: “Jazeker. Ik ben een fan van de 70’s en 80’s. Er was toen veel erotische kitsch, dat heb je nu niet meer. Ik hou dus van die sfeer van de jaren zeventig en tachtig en daar draait het bij Bob Sinclar ook om, zo heb ik mijn personage ook gemaakt. Ik wilde een denkbeeldig karakter van de 80’s zijn en een Bob Sinclar verhaal verzinnen. Ik heb een grote collectie Playboys en ik heb altijd van erotische magazines gehouden, omdat de stijl verbluffend is. Dat komt weer terug in mijn alter-ego.”

Zijn de platen die je in de mix hebt zitten ook uit die periode?

Bob: “Absoluut. Met deze twee cd’s heb ik geprobeerd een evolutie te maken van de muziek die ik te gek vind in de periode van 1973 tot 1993. Je hoort ook echt de verschillen in de muziek, met de ontwikkeling van de drumcomputers en synthesizers. De thema’s gana ook over dansen en de liefde bedrijven. Mensen zeggen dat disco dood is, maar disco zal nooit dood gaan, want daarbij draait het allemaal om gevoel. Mensen kunnen er hun alledaagse problemen bij vergeten. Ze willen zich goed voelen en disco geeft ze dat gevoel. bob sinclarDe feesten die Hugh Hefner geeft zijn ook te gek. Ik zou wensen dat ik op zo’n feest zou mogen draaien. Dat is echt een paradijs voor me.”

Denk je dat je Hefner ooit zult ontmoeten?

Bob: “Ik zou hem graag ontmoeten en ik zou ook zijn plaats in willen nemen. Ik waardeer zijn levensstijl enorm. Het is verbazingwekkend hoe hij zijn leven rondom al die sexy meisjes gebouwd heeft. Zijn hele leven draait om sex, stijl en een attitude. Iedereen zegt dat hij fantastisch is een ook een hele slimme heer. Ik denk dat er echt al wel een aantal vergelijkingen zijn tussen hem en het personage Bob Sinclar.”

Welke kwaliteiten heeft iemand nodig om een playboy te zijn?

Bob: “Het leven draait om verleiden, zowel voor mannen als voor vrouwen. Ik zou willen zeggen dat ik muziek maak voor vrouwen en voor de homoscene. Ik ben me bewust van mijn vrouwelijke kant en gebruik die graag voor mijn melodieën, maar ik ben ook op zoek naar een bepaalde energie in mijn beats. Mijn muziek is heel emotioneel.”

 

Je verleidt mensen dus eigenlijk met je muziek?

Bob: “Yeah. En nu zie je ook dat de dj een icoon is geworden. Hij is het middelpunt van de nacht en hij verkondigt zijn muziek. Hij moet dus wel de mensen verleiden met zijn muziek. Ik hou er van om mensen mijn muziek te laten horen, dat is dus een stukje verleiding. De houding van een dj moet heel sexy zijn en ook met een mooie lach. Dat is mijn stijl en ik denk dat de mensen dat leuk vinden.”

bob sinclar

Ben je blij met het resultaat van de compilatie?

Bob: “Ik heb er veel tijd en moeite in gestoken en ik ben tevreden. Normaal gesproken doe ik eigenlijk geen compilaties en deze Playboy experience was dan ook belangrijk voor me, omdat het dus niet alleen om muziek draait. Playboy is een levensstijl en ik kan me prima in die filosofie vinden.”

Ga je hierna muzikaal ook een andere richting op?

Bob: “Nee, niet echt. Ik heb wel veel nieuwe ideeën en daar ben ik nu over na aan het denken. Maar ik wil mezelf niet onder druk laten zetten. Ik wil dezelfde sensatie voelen als toen ik Love Generation maakte. Maar ik ben er zeker van dat het een mix zal worden tussen clubmuziek en warme melodieën. Ook zal ik weer gaan werken met Steve Edwards, die ook op Love Generation zong. Ik werk dus met hetzelfde team, maar probeer wel een nieuwe sfeer op te zoeken.”

Wat kun je verwachten van de nieuwe mix cd? Check it hieronder:

 

Meer info vind je op www.defected.com en op www.bobsinclar.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws