PS Interview: dj Roussia

Partyscene Redactie | 7 september 2007
headlines

Vanaf de eerste editie in september 2005 is Absolutely Stereo al mateloos populair. De eerste keer was het feest gelijk al uitverkocht en daarna was de Off_Corso in Rotterdam iedere derde zaterdag van de maand het decor van Miss Monica en vrienden. Twee jaar later is Absolutely Stereo 27.961 bezoekers verder en een hoop mooie herinneringen rijker. Op zaterdag 15 september wordt het 2 jarig bestaan van Absolutely Stereo groots gevierd in de Off_Corso.

De spits wordt op dit feest afgebeten door twee bijzondere gasten uit Parijs: The Diva Show, bestaande uit dj Roussia en mc Hanna Haïs, van Defected Records. Hanna zingt haar eigen hits, alsmede classics van onder meer Donna Summer en Masters at Work, over de platen van Roussia. We spraken de house/electro/disco dj uit Parijs even kort.

Tekst: Frank Böhm

The Diva Show
Hoe ben je na je modellen werk in de partyscene terecht gekomen?

Mijn vader was editor bij een muziekblad toen ik nog een tiener was, dus toen house zijn intrede deed in Frankrijk hoorde ik dat via hem en ging ik mee naar raves! Sindsdien ben ik verslaafd haha.

Je draait ook op mode feestjes. Is dat wat?

Mooie mensen, gratis drank, vaak topfeesten dus!

Wie is je belangrijkste voorbeeld qua muziek?

Mijn favoriete dj is Harvey uit Engeland, hij draait van obscure disco tot electro, heel afwisselend. Ook Jellibean Benitez en Timmy Regisford zijn erg goed. Ik sta open voor vele soorten muziekstijlen en pas me muzikaal aan het feest en het publiek aan.

Wat vind je van de feesten in Nederland?

Ik draai regelmatig in de Amsterdamse Supperclub, en hou van dit land! Mijn moeder is Nederlands, dus telkens als in weer in Nederland komt dan krijg ik weer mooie herinneringen aan vroeger.

Hoe heb je Miss Monica ontmoet?

We draaiden ergens in 1995 samen in Frankrijk, het klikte tussen ons en we werden vrienden. Ik heb haar toen uitgenodigd om in de Rex club te draaien in Parijs, en nu mag ik op haar feestje draaien, te gek dus!

Nog bizarre dingen meegemaakt tijdens je sets?

Het vreemdste was op een nieuwjaarsfeestje in 1999, toen ik 1999 van Prince had opgezet. Het publiek stopte meteen met dansen omdat het geen houseplaat was. Erg triest dus, ben meteen weggegaan haha!

The Diva Show

Voor wanneer staat je eerste album gepland en wat kunnen we ervan verwachten?

Dat weet ik nog niet precies, ben er nog mee bezig, maar het worden echte liedjes, ben namelijk naast dj ook zangeres.

Je hebt een eigen clubavond in W.A.G.G. in Parijs. Wat is dit voor club?

Het is een ideale club, erg knus, gelegen in een toeristische wijk van Parijs (Saint Germain) en daarom is er altijd een internationaal publiek aanwezig. Veel Engelsen en Italianen, erg leuk voor een feestje.

Hoe ben je Hanna tegengekomen?

Ik ken haar als sinds 1993, ze is altijd actief geweest in de Franse partyscene, en we besloten samen een act te worden om zo iets anders te doen dan het standaard plaatjes draaien.

Gaan jullie nog eens samen een plaatje maken?

Dat zou te gek zijn!

Tenslotte: wat verwacht je van het feestje van Miss Monica?
Heel veel plezier, goed geluid, leuke mensen en sfeer, patat, mayonaise, kroketten en haring haha!

Check ook www.djmissmonica.nl en www.myspace.com/thedivasshow  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws