Eerste namen STRP Festival bekend

Partyscene Redactie | 15 augustus 2007
headlines

Onlangs werd bekend dat The Chemical Brothers er staan. Nu zijn wat meer namen bekend.

Vorige week werd al bekend dat The Chemical Brothers het openingsconcert van het art & technology festival STRP voor hun rekening nemen en nu heeft de organisatie nog een aantal namen bekend gemaakt:

Dave Clarke /Roisín Murphy / Trentemøller live band / Speedy J / Goose (DJ-set) / Mr. Oizo / Monolake (live) / 5MM (Akufen & Gabriel Countu-Dumont) / Lady Aida / Aufgang / Scanner & TeZ.

roisin murphy

Dave Clarke, Speedy J en Monolake doen bij de meesten wel een belletje rinkelen. Dave en Speedy zijn natuurlijk al dinosaurussen in de dance en Monolake is het alias van de Duitser Robert Henke, die gaat voor een minimalistische aanpak. Roisín Murphy is onder het grote publiek misschien beter bekend als ‘de zangers van Moloko’, maar ze heeft ook een zeer succesvolle solocarrière. Haar nieuwe track Overpowered doet het al goed, op de dansvloer al helemaal in de remix van Hervé. Het STRP festival is ook dit jaar dus weer op zoek gegaan naar uitersten in de elektronische muziek.

Bijzonder op STRP is het live cinema programma. Bij live cinema performances vormen beeld en geluid één geheel; het beeld reageert op het geluid en andersom. Een overdonderende totaalervaring is het resultaat. Neem bijvoorbeeld ‘Feed’ (ontwikkeld voor ‘Theater Biennial Venice 2005’ en dit jaar op STRP) van de Oostenrijker Kurt Hentschläger. Feed is moeilijk te omschrijven; het begint rustig, maar als snel komt de performance letterlijk op stoom en zitten de toeschouwers in een donkere ruimte, vol rook, stroboscopen, projecties van androgyne wezens en een oorverdovend lawaai.

Het STRP Festival vindt plaats van 22 tot en met 25 november, in het Klokgebouw, Strijp-S in Eindhoven. We houden je op de hoogte van de rest van de line-up.

Check ook www.strp.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws