Rotterdamse flyercultuur in beeld

Partyscene Redactie | 14 augustus 2007
headlines

Benieuwd hoe de oude en nieuwe flyers van Rotterdamse feesten eruit zien? Nu is er een overzicht.

Flyers zijn al jaren het meest bekende en het meest populaire promotiemiddel van feesten. Hele steden en clubs liggen ermee bezaaid. Dat geldt ook voor Rotterdam. Maar meestal zijn de flyers al op de dag van het feest weer verleden tijd. Toch heeft iemand de moeite genomen om de Rotterdamse flyers te verzamelen en in een exclusief overzicht te stoppen. Er is nu een boek dat volledig gewijd is aan de Rotterdamse flyer, met de titel Flyer’dam. De periode loopt van de jaren tachtig tot nu. Flyer’dam gaat over de opkomst van house, acid, gabber, illegale feesten, r&b, maar ook over tekno, drum ‘n’ bass, mtc party’s, hip-hop, breakbeatz, de alternatieve sector, easy tune, art pop feestjes en meer. Daarnaast zullen ook uitstapjes naar het ‘oude’ uitgaan niet ontbreken. 

flyerdam

Dit boek is een caleidoscopisch overzicht van de typische Rotterdamse flyercultuur met flyers die Rotterdammers (en mensen van ver buiten de stadsgrenzen) aan het feesten kregen. Het focus van het boek ligt op de periode van de jaren tachtig tot nu, een periode waarin de flyer uitgroeide tot een onmisbaar fenomeen binnen de uitgaanscultuur. Alle stromingen van de jeugdcultuur en haar eigenheid in vormgeving van de flyer worden zichtbaar in flyer’dam. Het hele feestverleden van de Maasstad wordt getoond aan de hand van de flyers van de meest uiteenlopende clubavonden. Die vertellen heel veel over vormgeving, de liefde voor vorm, de vluchtigheid van het proces en de trends en verbeelding in een bepaalde tijd.

Het boek Flyer'dam - Rotterdam flyerculture from the 80's till now is gemaakt door Gyz La Rivi en Fleur Kolk en telt 224 pagina’s. Als je het wilt kopen dan kan dat. Het ISBN / EAN nummer is: 978 90 8690 107 4. het kost je 29,95 euro.

Meer info vind je op www.peekabooshop.nl.   

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws