Cross-Over

Partyscene Redactie | 9 augustus 2007
headlines

Wie kent ze nog, de speedfreax feesten? De gloriedagen van de UK garage herleven nu weer even.

UK garage en 2step waren een tijdje een ware hype. Maar algauw werden deze stijlen weer verdrongen en raakten ze in de vergetelheid. The Streets doet af en toe nog een poging, maar ook dat wordt steeds minder.  Organisaties als 2stepsahead, Groovemaster Johnson's Bubbleclub, Creme Fresh, Need4Speed, Splendid en Speedfreaks organiseerden in die gloriedagen toonaangevende feesten door het land, die stuk voor stuk erg succesvol waren. Ook Cross-Over was een grote organisatie die in de Escape uitverkochte feesten organiseerde. Ook bracht de organisatie mix cd’s en releases uit.

barbie cross over

Nadat de muziekstroming zijn beste tijd achter zich had, hield de organisatie het voor gezien. Maar nu is Cross-Over weer even terug. Op uitnodiging van de organisatie achter het succesvolle Beatbox concept keert Cross-Over nu terug naar de Amsterdamse dancescene met een volledig gerestyld concept met deze keer niet alleen aandacht voor uk garage&2step, maar ook us garage, electronic beats en veel 'uplifting 4tothe4'. Op vrijdag 17 augustus vindt in Escape Deluxe de eerste nieuwe editie van Cross-Over plaats, als tweede zaal van Beatbox.

Vanaf 00.00 uur kun je weer nostalgische gevoelens ophalen met de beats van resident G-Double, Moaks & mc Andy Sherman, Kid Culture en als speciale gast de man van het eerste uur: Groovemaster Johnson. Kaarten kosten 15 euro en je wipt bij de gewone ingang van de Escape naar binnen. De volgende editie staat gepland voor zaterdag 29 september, met als speciale gast niemand minder dan UK garage grootheid MJ Cole.

Check ook www.escape.nl.   

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws