Work that body!

Partyscene Redactie | 8 augustus 2007
headlines

ester

Celebrities hebben lichamen om jaloers op te worden. Met buiken als surfplanken en perfect gevormde benen & billen lopen ze nonchalant over de Californische stranden. Alsof ze er niets voor hoeven te doen. Fout, er wordt hard gewerkt aan hun beroemde body’s...

Shirtless Wonder

Er worden al grapjes over gemaakt: Matthew McConaughey wordt nog maar zelden gezien met een shirt aan. Paparazzi hoeven geen enkele moeite te doen om zijn sixpack vast te leggen, want Matthew doet zijn work-out in het openbaar, bij voorkeur op het strand. Soms geflankeerd door vriendjes Jake Gyllenhaal en Tour de France-winnaar Lance Armstrong. Matthew loopt hard, afgewisseld door sets van tweehonderd push-ups. Hij fitnesst, surft, danst zich regelmatig in het zweet (volgens Matthew de work-out uit de oertijd), golft en tennist. Je moet er wat moeite voor doen om het Shirtless Wonder te worden genoemd.

Surfbabe

Cameron grijpt iedere kans die ze krijgt om naar Hawaï te vliegen en met surfboard de zee in te duiken. “Het is een spirituele ervaring, dichter kun je niet bij moeder natuur zijn.” Als ze niet surft, gaat ze de sportschool in. Cameron: “Ik moet regelmatig trainen, anders word ik gek. Ik heb de beweging nodig.” Verder doet de actrice aan wing chun, een vechtsport die wonderen doet voor armen, buik en benen.

jessi

Dikke genen

Je zou het niet zeggen, maar Jessica Alba komt uit een familie van dikkerdjes. Vanaf haar twaalfde maakte ze haar eigen magere maaltijden klaar om niet zo dik als de rest te worden. Volgens Jessica slaat ze nooit chips of een toetje af, maar de waarheid is dat ze leeft op eiwitten, kip, cottage cheese en salades. Brood en desserts mijdt ze als de builenpest en ze gaat liever niet uit eten omdat ze zelf wil koken. Ze beult zichzelf iedere dag een uur lang af in de sportschool om haar dikke genen onder controle te houden en doet aan tae bo en kickboksen. Hardlopen vindt ze een straf: “Dat is puur lijden.” Omdat ze snel verveeld raakt zorgt haar trainer voor afwisselende trainingen.

Sexy sixpack

Ushers wasbordbuik is zoals god een sixpack had bedoeld. Volgens hem een gevolg van goede genen, hard werk en discipline. Sinds zijn zestiende doet hij duizend sit-ups per dag. Daarnaast doet hij dagelijks een training die hij ‘forty minutes of funk’ noemt, veertig minuten lang een mix van aerobicsoefeningen en fitness. Geen hamburgers en patat voor deze spierbundel, hij leeft op kip, vis, groenten, fruit en eet zo min mogelijk koolhydraten. De hardste buikspieren van Hollywood krijg je niet cadeau.

Bolle toet

Omdat Rihanna haar gezicht een beetje bol vond en haar armen wat slapjes, besloot ze voor het uitbrengen van haar tweede album dat het tijd was om haar lijf in shape te krijgen. Voor die tijd deed ze aan pilates, maar haar personal trainer liet haar nu drie keer per week op de loopband rennen en onderwierp haar aan een pittige fitnesstraining. Daarnaast volgt ze een streng dieet van een ontbijt met ananas en citroensap, soep als lunch en kip als avondeten. Haar idee van een snack: eiwitten... Rihanna vindt het zelf ook niet meevallen: “Ik denk maar steeds aan de beloning, ik vind mijn lichaam geweldig zo.”

The body from Brasil

Het lichaam dat duizenden vrouwen de sportschool in joeg... Het is lastig om tevreden te zijn met je lijf als er vrouwen zoals Gisele Bündchen bestaan, die dan ook nog roepen dat ze helemaal niets doen om hun lichaam te krijgen zoals het is. In Giseles geval niet helemaal waar, een groep bouwvakkers spotte haar toen ze in een minuscuul pakje yogaoefeningen deed in haar appartement. Gisele dacht dat de bouwvakkers haar niet konden zien. Om het te checken, zwaaide het supermodel naar de

rihanna

mannen, die vrolijk terugzwaaiden.

Naast yoga rijdt Gisele paard, goed voor been-, rug- en buikspieren. Ze is vaak op het strand te vinden waar ze met haar hond speelt of volleybalt. Maar aan een dieet doet ze echt niet, volgens een vriend eet ze als een varken. Typisch voor een model dat ontdekt is in McDonald’s.

evangeline

Verslaafd aan mango’s

Evangeline Lilly (uit Lost) is verslaafd aan surfen: “Ik duik golven in die ervaren surfers te hoog vinden en kom dan bloederig aan wal doordat ik me heb opengehaald aan het koraal. Verder neemt ze de fiets waar anderen de auto pakken en is ze dol op wandelen. En ze is verslaafd aan gezond eten: “Ik kan me ontzettend te buiten gaan aan gedroogde mango’s.”

Trainen of rehab

Als je zijn afgetrainde figuur ziet, zou je niet denken dat Jesse Metcalfe te kampen heeft met een alcoholverslaving. Om fit te blijven traint hij fanatiek in de sportschool. Jesse: “Ik train vijf keer per week. In Desperate Housewives liep ik voortdurend zonder shirt rond en dan wil ik er graag op mijn best uitzien.” Hij speelt sinds de lagere school basketbal en speelt nu in een celebrities-team dat geld ophaalt voor het goede doel. Als hij niet in rehab zit, tenminste...

Hoe andere celebs in vorm blijven

*Jennifer Aniston rent dagelijks vijftien minuten door de branding en doet aan yoga.

* Naomi Campbell traint in de boksring en blaast daar meteen stoom af.

* Halle Berry eet geen suiker en geen gefrituurd eten. En na zeven uur ’s avonds eet ze helemaal niets meer.

* Robbie Williams blijft in shape door voetbal en kickbokstrainingen.

* David Beckham eet zes keer per dag een kleine maaltijd in plaats van drie grote maaltijden.

* Sandra Bullock doet aan bergbeklimmen.

* Denise Richards staat om half vijf ’s ochtends op om een uur pilates te doen.

* Kate Hudson volgt paaldans- en stripteaselessen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws