PS interview: Black Strobe

Partyscene Redactie | 31 juli 2007
headlines

Het Franse Black Strobe remixte de afgelopen jaren grote namen als Depeche Mode, Dave Clarke en Tiefschwarz. Het bestond toen nog uit Ivan Smagghe en Arnaud Rebotini. Inmiddels heeft Smagghe de groep de rug toegekeerd om zich te concentreren op zijn dj carrière en is Black Strobe voor nu uitgegroeid tot een kwartet. Dat leverder net het album Burn Your Own Church af. Onbetwist leider blijft Arnaud Rebotini.

Tekst: Jesse Voorn

Tevreden met het nieuwe geluid van Black Strobe?

Arnaud: “Zeker. Het is inderdaad anders, maar toch weer niet teveel. Ik gebruik graag nieuwe invloeden, anders blijft je muziek maar zo stil staan. Ik heb muzikale vrijheid, dus ik kan doen wat ik wil. Ik heb al zoveel platen gemaakt, dat dit een welkome afwisseling is. Burn Your Own Church is echt een album, zelfs met wat blues er op.”

black strobe

Het clubgevoel is er even uit…

Arnaud: “Ja, hier wel een beetje, hoewel het nog erg dansbaar is hoor. Clubmuziek blijft ook nog erg belangrijk voor mij, maar even niet op dit album. Toch is het element van techno nog heel erg aanwezig op de plaat. Maar er komen wel weer remixen van tracks aan en die zijn gemaakt voor in de clubs. Ik breng verder ook wat solo dingen uit binnenkort, gewoon lekkere techno. Ik ben dus erg druk en ben mijn dance kant zeker niet vergeten, haha. Ik focus me alleen niet graag op één stijl.”

Draai je nog steeds veel?

Arnaud: “Ja dat ook. Ook doe ik veel techno live sets, als mezelf. Dat is ook erg cool. Dat kan ik niet als Black Strobe doen. Dat is inmiddels meer een echte band geworden, black strobewaar dance en rock samenkomen.”

De Franse dancescene bloeit enorm nu. Voel je je daar nog mee verbonden?

Arnaud: “Nee, daar voel ik me totaal niet mee verbonden, om eerlijk te zijn. Daft Punk was altijd wel een inspiratie, maar Black Strobe is meer Engels en Amerikaans georiënteerd. Ik vind de muziek verder wel goed, zoals die dingen op Ed Banger en Kitsuné.”

Jullie waren een paar jaar geleden een van de boegbeelden van de electroclash hype. Is die link er nog steeds?

Arnaud: “Ik denk van wel ja. We hebben nog steeds dezelfde uitstraling, donker, gotisch en indie. Dat is wat we zijn. Maar ik vind dat we meer in de hoek van de techno zitten, dan in die van de electro.”

Waarom is Ivan Smagghe er niet meer bij?

Arnaud: “Hij wilde zich meer concentreren op zijn dj carrière. Ook voelde hij zich niet comfortabel met het live optreden van Black Strobe, iets dat ik graag wilde. Nu past hij er dus niet in, maar wie weet is hij er de volgende keer weer bij, als we weer een volledig elektronisch album maken. Ik doe nu wat ik wil. Ik ben Black Strobe namelijk.”

black strobe arnaud rebotini

Waarom wilde je zo graag live met Black Strobe?

Arnaud: “Om de muziek live te kunnen spelen. Het is verschrikkelijk saai om op een podium mensen naar een laptop te zien staren. Daar worden echt grappen over gemaakt, al weten veel mensen dat niet. Ik wil niet dat zoiets ook bij mij gebeurt.”

Het was tijd voor wat anders…

Arnaud: “Absoluut. Maar binnen de dance is het moeilijk om iets anders te doen. Daarmee kun je jezelf in gevaar brengen. Dat wereldje blinkt niet uit in innovatie. Dat vind ik er niet zo leuk aan. Mensen zijn nu gelukkig blij verrast als ze ons zien. Maar ik vind alles wat ik doe leuk, al zijn het allemaal verschillende dingen. Ik wil niet kiezen.”

Check ook http://blackstrobe.net.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws