Wooferland

Partyscene Redactie | 31 juli 2007
headlines

De oude klassiekers kunnen nog best mee. Ze worden afgestoft op het Wooferland outdoor classics festival.

Onlangs meldden we al dat op zaterdag 1 september voor de vierde keer Wooferland zal plaatsvinden, het enige echte outdoor classics festival. Maar inmiddels is ook de line-up bekend. Dit jaar zijn er maar liefst vijf verschillende area’s met ieder zijn eigen sfeer en stijl: Mainstage, The Beatclub, History of House, Energy Classics en de Kids area. Toch zal het qua opzet lekker klein en knus blijven, maar het zal wel weer feesten als vanouds worden. Het festival is ooit ontstaan als een gratis buitenfeestje op een mooie zonnige dag in het Amsterdamse Bos. Bijna iedereen uit de oude Amsterdamse housescene was present en hadden voor de gelegenheid ook hun kinderen mee. Een traditie was geboren.

wooferland

Ook dit jaar vindt het festival plaats aan de Grote Vijver in het Recreatiegebied Spaarnwoude te Halfweg. Het is in feite een compleet mini-terrein dat perfect aansluit op het concept van het festival. Toch wordt de koers iets aangepast, legt Lars Johansson van Wooferland uit: “Het is ons uitgangspunt om een balans te vinden tussen de idealistische en knusse opzet van het festival en de steeds hogere verwachtingen van het publiek. Voor 15 euro krijgt de bezoeker daarom een groot festival op miniformaat met echt alles er op en er aan. Er zullen slechts 4.000 tickets in de voorverkoop gaan om het intiem te houden en we hebben een line-up waar iedere house liefhebber van begint te kwijlen.”

  

Het scala artiesten is dit keer groot en breed. Naast de Wooferland Mainstage met onder meer The Prophet, Miss Monica, Steve Rachmad, Cellie, JP en Rossi komt de house geschiedenis voorbij met Marcello, Mark van Dale, Marnix, Ambient Daan en Rob Boskamp, die de glorietijden van RoXY, Waakzaamheid en de IT laten herleven. Alles wat pittig is (maar geen hardcore) komt voor de rekening van Buzz Fuzz, Alexander Koning, Michel Becks, Vortex, Basil Kaspar, Jerry, Lars Johansson en Neuv en bij The Beat Club area vind je Per, Dimitri, Paul Jay, Estroe en Marque. Onze eigen Ambient Daan opent het festival. Wooferland duurt van 11.00 tot 23.00 uur en kaarten kosten zoals gezegd 15 euro ex fee. Kinderen tot 12 jaar mogen met een volwassene gratis naar binnen.

Voor meer informatie kijk je op www.wooferland.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws