Win je eigen feest in Paradiso

Partyscene Redactie | 20 juli 2007
headlines

Altijd al een feest willen geven in de grote zaal van Nederland’s bekendste poptempel: Paradiso? Primetime op de zaterdagavond, met alle medewerking, techniek en budget? Dan is dit je kans! Stuur voor 17 augustus een plan in voor het meest maffe, te gekke, leukste, spannendste, creatiefste feest en win de Prix de Nuit 2007!

De Prix de Nuit is een prijs ter bevordering van de innovatie en creativiteit van het Amsterdamse nachtleven. De prijs is in 2004 in het leven geroepen door de toenmalige nachtburgemeester(s) Stichting Nachtwacht en deze is in 2007 onder de naam Prix de Nuit voortgezet door de huidige nachtburgemeester. Eerdere winnaars van de Prix de Nuit waren de organisaties Lftfld en Error Krew.

De Prix de Nuit stelt dit jaar als hoofdprijs de grote zaal van Paradiso beschikbaar. De winnaar mag de ruimte gebruiken om er een feest te geven en krijgt hiervoor een feest budget van 1000 euro. De tweede prijs mag een feest geven in de kleine zaal met een feest budget van 500 euro en de derde prijs mag het zelfde doen in de kelder met een budget van 250 euro. Naast deze feestbudgetten zijn er sponsorpakketten en extra publieksprijzen te winnen.

Trek jij Paradiso ook zo vol?

Iedereen (professioneel, amateur, commercieel, experimenteel etc.) mag voor vrijdag 17 augustus een plan indienen voor zijn doomfeest via mijnfeest@prixdenuit.nl. Een vakkundige jury beoordeeld de plannen op originaliteit, haalbaarheid en creativiteit. Op maandag 20 augustus maakt de vakjury via email en website 10 finalisten bekend. Deze 10 finalisten gaan door naar een laatste live ronde op de vooravond van 1 september. De 10 finalisten krijgen die avond tussen 20.00 en 21.30 uur de laatste kans om hun plan toe te lichten waarna de jury om 22.00 uur de drie winnaars bekend maakt.

Want behalve een mooi plan wordt er van de winnaars ook improvisatie vermogen en veel creativiteit verwacht. De drie winnaars krijgen namelijk na de bekendmaking slechts twee uur (!) de tijd om hun plan in razend tempo uit te voeren en publiek te mobiliseren. De deuren gaan om 24.00 uur open voor publiek en dan kan er tot in de late uurtjes gefeest kan worden. PA, draaitafels, licht, geluid, techniek zijn aanwezig, de rest is aan de winnaars om er een gedenkwaardig nacht van te maken. Per binnengehaalde bezoeker kan elke winnaar nog eens een extra cash prijs per verkocht kaartje binnen halen (publiek doet na binnenkomst zijn entreekaartje in stembus met favoriet). Zo blijft de nacht spannend tot het eind (05.00 uur).

Hierbij nog eens alles op een rij:

  • Plan inleveren voor vrijdag 17 augustus via mijnfeest@prixdenuit.nl
  • Op woensdag 8 augustus (20 - 22uur) is er een extra vragenuurtje in de kelder van Paradiso, gratis entree
  • Op maandag 20 augustus worden uit de ingezonden plannen 10 finalisten bekend gemaakt (mail en website)
  • Op woensdag 22 augustus is er een extra Masterclass voor de 10 finalisten in de kelder van Paradiso (20 – 22 uur), gratis entree
  • Zaterdag 1 september: Prix de Nuit! Paradiso Amsterdam
  • Kleine zaal open 20.00 uur
  • 20.30 - 21.30 uur: presentaties finalisten
  • 22.00 uur: winnaars bekend
  • 22.00 - 24.00 uur opbouw feest
  • 00.00 uur deuren open. Feesten maar!


Zie voor meer info www.prixdenuit.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws