PS interview: David Guetta

Partyscene Redactie | 17 juli 2007
headlines

Ondanks zijn drukke tourschema heeft David Guetta toch tijd weten vrij te maken voor een nieuw album. Dat heeft de titel Pop Life meegekregen en is gelijk op twee binnengekomen in de Franse charts. Hij toert er het komende jaar de wereld mee rond. Onlangs stond de dj ook op Sensation White, voor de derde keer op een rij alweer. Ook zijn F*** Me I’m Famouslopen nog als een trein.

 

Tekst: Jesse Voorn

 

david guettaHoe was het om voor de derde keer achter elkaar op Sensation te staan?

David: “Geweldig. Ik ben echt onderdeel van Sensation. Ik vind het een te gek feest, waar ik graag kom. Het doet me denken aan mijn eigen F*** Me I’m Famous feesten. Veel glamour, mooie mensen en goede muziek. Erg elegant allemaal. Dat zijn echt concepten waar ik van hou. Er zijn verschillende elementen die het feest maken en het heeft iets magisch.”

Je eigen feesten zitten ook vol glitter en glamour?  

David: “Ja, dat vind ik leuk. Ze lopen nog steeds erg goed. De eerste feesten van dit seizoen, op Ibiza, waren stampvol. Ik kon mijn ogen niet geloven.”

Zijn mensen nog steeds zo enthousiast?

David: “Partypeople worden steeds enthousiaster. Het is nu beter dan het ooit was, in tegenstelling tot wat sommige mensen zeggen. De scene is erg goed op dit moment, maar toch klagen veel mensen. Dat snap ik niet. Ik kijk liever naar de toekomst, dan steeds te blijven herhalen dat vroeger alles beter was.”

De Franse housescene leeft als nooit tevoren. Hoe zie jij dat?

David: “Dance wordt in Frankrijk steeds groter. Er zijn veel grote producers, zoals Bob Sinclar, die veel voor de scene betekenen, maar ook groepen als Justice en het label Ed Banger. De erfenis van Daft Punk is ongelooflijk. Daft Punk heeft voor mij echt de deur opengezet. Ik probeer dat op mijn beurt ook weer te doen, door veel Franse dj's te boeken voor mijn feesten.”

david guetta

Wat vind je naast het Franse geluid nog goed?

David: “Er is zoveel, maar ik ben in ieder geval gek op die Zweedse sound. Ik heb een paar tracks gemaakt met die jongens, ook voor mijn nieuwe album en we hebben een hechte vriendschap. Ik zie ze echt als familie.”

Je bent zelf ook erg blij met je nieuwe album…

David: “Dit is verreweg mijn beste album tot nu toe. De nummers zijn heel erg sterk en de productie te gek. Ik ben er erg trots op. Ik werk graag met dezelfde mensen, daarin ben ik heel trouw. Maar ik heb nu ook gewerkt met Tara McDonald, die ook de vocalen heeft gedaan op MyMyMy van Armand van Helden. Ik hoef niet zonodig met hele bekende artiesten te werken, als ze maar goed zijn. Ik wil met mijn albums dan ook een platform bieden voor nieuwe artiesten, als de kans daar is.”

Toch is je eigen status ook niet meer gering. Doet dat jou nog wat?

David: “Nee, daar hecht ik niet zoveel waarde aan. david guettaIk werk al jaren op dezelfde manier en ook wat betreft de mensen met wie ik werk gaat het mij om vertrouwen. Ik heb al jaren dezelfde kleine studio, waar ik iedereen uitnodig. Ik wil gewoon lol trappen. Ik werk ook niet, ik heb plezier. Dit is mijn hobby en ik ben erg gelukkig dat ik mijn droom kan leven. Ik heb dan ook echt geen zin om te stoppen, dat komt niet in mij op.”

Je blijft doorgaan totdat je er bij neervalt?

David: “Van origine ben ik geen muzikant, maar een dj. Ik begon met het leren van muziek maken,  omdat ik opdrachten voor remixen kreeg. Ik leer nog iedere dag. Sterker nog, je stopt nooit met leren. Ik heb geen hele grote muzikale achtergrond. Ik ken niet zoveel noten, maar kan daar wel heel veel mee doen. Ik wens dat dit voor altijd blijft en zolang als de mensen me willen horen, zal ik dit blijven doen. Als dat betekent dat ik op mijn zeventigste nog steeds achter de draaitafels sta, dan zal ik dat doen.”  

Meer info vind je op www.davidguetta.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws