PS interview: Kenny Dope Gonzalez

Partyscene Redactie | 12 juli 2007
headlines

Kenny ‘Dope’ Gonzales is de helft van Masters At Work. De house- en hiphopkoning heeft al talloze producties en remixen op zijn naam staan en staat nog vaak achter de draaitafels. Zaterdag draait hij in de Defected area op Dance Valley.

kenny dope gonzalesWaar ging je als tiener uit?

Kenny: “Ik ging bijvoorbeeld uit in 86’ in Hearthrob in New York.Todd Terry nam me toen mee. Dat was een waanzinnige nacht. Louie (Vega, de andere helft van MAW, red) was aan het draaien. Als kind luisterde ik naar alles, van reggae tot hiphop freestyle en disco.”

Wanneer ben je begonnen met produceren/deejayen en waarom?

Kenny: “Ik begon eind 1987 met het maken van beats. Ik had Todd Terry twee jaar lang platen zien maken en was daar erg door geïnspireerd. In die tijd deed ik alleen maar feesten onder de naam Masters At Work. We zijn die crew in 1985 begonnen, ik, Mike Delgado en Franklyn Martinez zaten er in. We maakten toen speciale tape edits mixen en op een gegeven moment kwam ik op het punt dat ik weer verder wilde.”

Wat voor werk deed je voordat je dj werd?

Kenny: “Ik werkte in een platenzaak. Eerst maakte ik daar de kelder schoon, daarna de voorkant van de winkel en ik stofte de binnenkant. Ik wist dat ik op een dag de dj in die winkel zou zijn en daarna de koper. Zo is het ook gebeurd. Maar als kind wilde ik gewoon meedoen en die winkel was echt het aangesproken punt voor muziek. De naam was WNR Music Center.”

Hoe zou je je muziek willen omschrijven?

Kenny: “Gewoon recht in je gezicht.”

Hoe vaak heb je eerder op Dance Valley gedraaid?

Kenny: “Nooit.”

Met welke producer zou je een plaat willen maken en waarom?

Kenny: “kenny dope gonzalesIk heb al met veel van mijn helden gewerkt en ik heb ook veel van hen geleerd. Terry Hunter en ik werken op dit moment aan een album en daarvoor hadden we Randy Muller al in de studio. Het enige dat ik erover kan zeggen is: amazing!”

Nog leuke verhalen overgehouden aan het reizen?

Kenny: “Yeah. In Frankrijk haalden ze me een keer over een bepaalde mixer te gebruiken, maar dat wilde ik niet. In het midden van  mijn set brandde hij door en het enige dat ik zei: ik heb het jullie nog zo gezegd.”

Wat zijn je plannen verder dit jaar?

Kenny: “Ik ga de rest van de gigs doen die ik nog moet doen. Ik heb al mijn platen voor dit jaar al gemaakt. Ik moet nu alleen nog wat compilaties doen, maar verder is het vooral lekker relaxen denk ik.”

Wat wil je nog kwijt aan het Dance Valley publiek?

Kenny: “Kom gewoon met een open mind. Ik deed laatst een feest in Amsterdam en dat was echt hot.”

Partyscene doet uitgebreid verslag van Dance Valley.

Meer info vind je op www.dancevalley.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws